Dacă în Master Planul General de Transport (MPGT), lansat, în dezbatere publică, la începutul acestei luni, legătura dintre Sibiu și Pitești era trecută și propusă la drumurile expres, după mai multe discuții cu opinia publică și reprezentanții uzinei Dacia, ministrul Ioan Rus susține că Sibiu-Pitești va fi până la urmă o AUTOSTRADĂ.

Cu mențiunea că într-o primă fază se va construi pentru Sibiu-Pitești un drum expres, dar exproprierile vor fi făcute la nivel de autostradă.

Înt cadrul unei întâlniri cu managementul și sindicatul companiei Dacia, care s-a desfășurat, astăzi, la uzinele auto de la Mioveni, ministrul transporturilor, Ioan Rus, a precizat că va discuta cu reprezentanții AECOM, consultantul care a realizat MPGT, să modifice traseul pentru Sibiu-Pitești de la drum expres la autostradă. Există însă o condiție, mai întâi va fi drum expres, urmând să fie trecută la stadiul de autostradă ulterior, se menționează într-un comunicat de presă remis de Ministerul Transporturilor.  

"Reprezentanții societății  (Dacia – n.r.) au menționat faptul că dacă ar exista un drum corespunzător, durata de transport a mașinilor exportate s-ar înjumătăți", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor, ministrul transporturilor a anunțat că va discuta și analiza cu AECOM posibilitatea ca tronsonul Pitești – Sibiu să fie prins în forma finală a Master Planului General de Transport ca autostradă, în două faze.

”Faza întâi, să spunem, dacă nu or să fie alte condiții, drum expres, faza a doua autostradă. Dar în faza întâi exproprierile se fac în regim de autostradă, deci vom construi un spațiu pentru autostradă, studiu de fezabilitate și proiectare se fac pentru autostradă. (…) La nivelul circulației de acum, câțiva ani ne-ar satisface. Ne-ar rezolva problema de acum. În etapa a doua drumul expres se va transforma în autostradă. Dacă vom fi extrem de bine organizați, în 2018 la final, am putea circula pe drumul expres. Am putea avea în 2018 o legătură transcarpatică adevărată, Pitești – Sibiu.", a declarat Ioan Rus, în comunicat.

Știre în curs de actualizare