Primarul orașului Bocșa, Emanuel Dănilă, de la PNL, şi-a dat demisia din funcţie, decizia sa fiind înaintată vineri prefectului judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu. Prefectul a luat astfel, act oficial de aceasta.

Demisia a fost înregistrată vineri la Instituţia Prefectului Caraş-Severin, urmând ca ulterior să fie luate măsurile legale prevăzute în astfel de situaţii, inclusiv organizarea de alegeri anticipate.

“Am primit demisia domnului primar Dănilă. Vom parcurge paşii procedurali în astfel de situaţii”, a declarat prefectul judeţului Caraş-Severin.

Emanuel Dănilă a fost ales primar al oraşului Bocşa la alegerile din 27 septembrie 2020, el candidând din partea Partidului Naţional Liberal.

Conform legii, atribuțiile fostului primar Emanuel Dănilă, vor fi preluate de viceprimarul Cătălin Tatu.

Din ce motive a demisionat primarul PNL

În urmă cu doar o zi, un alt primar a demisionat. Mai exact, joi, fotoliul de primar din Anina a rămas liber. Acest lucru s-a întâmplat după ce edilul ales în septembrie anul trecut, a fost declarat incompatibil de ANI.

În ceea ce îl privește pe Emanuel Dănilă, primar al orașului Bocșa, a demisionat din fruntea Primăriei din motive de sănătate. Dănilă este om de afaceri și era la primul mandat de edil, candidând pe listele PNL.

În termen de 90 de zile, la Bocșa se vor organiza din nou alegeri pentru funcția de primar. Eugen Cismăneanțu, fostul edil al orașului până în 27 septembrie 2020, e gata să revină. Acesta a confirmat pentru expressdebanat.ro că va candida. Se anunță o confruntare adevărată, pentru că, în joc intră și un alt fost edil al orașului, social-democratul Mirel Pascu.

Demisia primarului PNL din Bocșa vine la o zi după ce un alt primar PNL, Gheorghe Românu, din Anina, a fost declarat de Înalta Curte incompatibil cu funcția de edil. Decizia a fost luată după un proces de aproape 6 ani cu Autoritatea Națională de Integritate.