Partidul Social Democrat va propune modificarea Constituţiei astfel încât, dacă un partid părăseşte coaliţia de guvernare, automat să fie convocate alegeri anticipate, a declarat marţi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, transmite Agerpres.

Anunțul făcut de Ciolacu privind modificarea Constituției

„Este o temă privind modificarea Constituţiei. De exemplu, în Italia se creează o majoritate după alegeri, cum este normal, cum s-a creat şi în România. Dacă pe parcursul celor 4 ani de mandat o formaţiune iese din respectiva majoritate se fac alegeri anticipate. (…) Nu faci tu modificări în timpul jocului. Când faci modificări, în momentul ăla faci alegeri anticipate”, a spus Ciolacu, la DC News.

Întrebat când intenţionează PSD să facă această propunere de modificare a Legii fundamentale, Marcel Ciolacu a spus: „Deja avem o echipă. Nu e singura modificare. O echipă întreagă, Titus Corlăţean, profesori universitari, Robert Cazanciuc lucrează. Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituţiei. (…) Vom face dezbateri pentru că vorbim de modificarea Constituţiei. Ştim foarte bine că în România e foarte greu să faci alegeri anticipate, datorită Constituţiei. Cred că democratic este să fie şi alegeri anticipate. Mi se pare singura ţară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani”.

Atac la adresa lui Iohannis

„Îl anunţ astăzi pe domnul preşedinte că actualul Parlament nu mai reprezintă votul românilor după două – trei luni de la alegeri. Mâine, dacă sunt alegeri, PSD câştigă alegerile, nu cu 4 – 5 procente, detaşat. Şi ce faci în astfel de cazuri? Faci alegeri anticipate”, a punctat Ciolacu.

Joi a avut loc congresul Biroului Național Sindical la care a participat și liderul social-democrat, Marcel Ciolacu. Acesta a vorbit despre austeritatea pe care a instaurat-o premierul Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu a venit cu cuvinte grele pentru premierul Florin Cîțu, pe care îl acuză că a instaurat austeritate în România, subliniind că în timpul Guvernului PSD, social democrații au crescut atât pensiile cât și salariile: Ne aflăm în mijlocul unui război, iar PSD e în aceeași barcă cu BNS.