Noua producție Netflix, “Lupin”, este pe cale să stabilească un record de vizionări pentru o producţie francez. Serialul este dedicat personajului fictiv Arsene Lupin, interpretat de actorul Omar Sy. Producția ar putea fi urmărită în aproape 70 de milioane de locuinţe din lumea întreagă. Datele au fost publicate conform unor estimări realizate de compania americană de streaming. A relatat AFP.

Lupin va stabili un record de vizionări

Conform reprezentanţilor Netflix, până pe 5 februarie – în primele 28 de zile după lansare -, 70 de milioane de familii vor fi urmărit serialul TV, confirmând o informaţie apărută pe site-ul 20 Minutes. “Lupin” va detrona astfel miniseria TV “Le Jeu de la dame”. Una dintre cele mai urmărite producţii din istoria platformei americane. Aceasta a fost vizionată de 62 de milioane de persoane. “70 de milioane, ce nebunie! Sunt atât de mândru că ‘Lupin’ este primul serial francez produs de Netflix care are un atât de mare succes internaţional! Fără voi, acest lucru nu ar fi fost posibil. Mulţumesc tuturor!”, a scris, entuziasmat, actorul Omar Sy într-un mesaj publicat pe contul lui de Twitter.

Va fi un nou sezon?

Produs de celebrul studio Gaumont şi compus din 10 episoade, serialul “Lupin” s-a clasat pe primul loc în topul vizionărilor din 10 ţări, inclusiv în Brazilia, Vietnam, Argentina şi Spania. Confirmând amploarea acestui fenomen, cartea din care s-a inspirat serialul TV, scrisă de Maurice Leblanc, a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor pe site-ul francez al grupului Amazon.  În urma acestui imens succes, este posibil ca fanii serialului să primească vestea cea bună. Daca serialul stabilește un record de vizionări, producătorii s-ar putea să anunțe un nou sezon.

Arsène Lupin este un personaj literar fictiv, creat de scriitorul francez Maurice Leblanc în povestirea L’Arrestation d’Arsène Lupin, apărută în revista Je sais tout din iulie 1905. Această povestire a fost inclusă apoi în volumul Arsène Lupin gentleman cambrioleur. Personajul a apărut într-o serie de cărți polițiste ale lui Maurice Leblanc, precum și în mai multe cărți necanonice și în numeroase filme, piese de teatru și benzi desenate. Există douăzeci de volume din seria Arsène Lupin scrise de Leblanc însuși, plus cinci continuări autorizate scrise de către echipa de scriitori de romane polițiste care semna Boileau-Narcejac.