Așadar, Netflix a venit cu un anunț mai puțin obișnuit pentru pentru platforma americană specializată în difuzarea producțiilor video. De obicei, Netflix anunță câte un film odată, însă acum a venit cu o listă de 70 de filme.

Este de menționat faptul că platforma americană Netflix, depășește, din punctul de vedere al volumului de filme, toate studiourile de le Hollywood.

De ce anunțul a venit tocmai acum

Spre surprinderea tuturor, studioul Warner Bros. a anunțat că va lasa simultan în cinematografe și pe platforma sa HBO Max toate filmele sale programate pentru anul 2021, resprectiv un număr de 17 lungmetraje.

Pentru a nu se lăsa mai prejos, Netflix a venit prezentarea noilor sale titluri la scurt timp după anunțul celor de la Warner Bros.

Ce genuri vor avea noile filme și când vor putea fi vizionate

De la dramă la comedie, producţii SF, de groază şi chiar western, serviciul video online a ţinut să înglobeze toate genurile majore ale cinematografiei moderne, cu unele titluri ce par a fi create special pentru premiile importante ale industriei.

Platforma nu a comunicat datele de lansare decât în cazul a zece filme, toate programate între începutul lunii ianuarie şi jumătatea lunii martie.

Actorii pe care-i putem vedea

Împreună cu lista de filme, Netflix a prezentat şi un scurt videoclip care pune accent pe vedete, unde capete de afiş sunt Gal Gadot (“Wonder Woman 1984”), Dwayne “The Rock” Johnson (“Fast & Furious” sau “Jumanji”) şi Ryan Reynolds (“Deadpool”).

Pe lângă aceste trei vedete, platforma oferă anul acesta producţii cu Regina King, Adrien Brody, Meryl Streep, Sandra Bullock, Octavia Spencer, Jeremy Irons, dar şi cu Leonardo DiCaprio sau Jennifer Lawrence, cu toţii premiaţi cu Oscar.

La ce filme ne putem aștepta

În ceea ce-i priveşte pe regizori, se remarcă Jane Campion, cu “The Power of the Dog”, de asemenea premiată cu Oscar, precum şi Halle Berry şi dramaturgul şi actorul Lin-Manuel Miranda (musicalul “Hamilton”), ultimii doi făcând trecerea, pentru prima dată, în spatele camerei.

Printre cele mai aşteptate lungmetraje se numără filmul “Don’t Look Up” al lui Adam McKay (“The Big Short” şi “Vice”), cu Leonardo DiCaprio, precum şi “The Harder They Fall”, western coprodus de rapperul Jay-Z, cu o distribuţie integral afro-americană.

Netflix pare, de asemenea, să mizeze pe “Red Notice”, cu Dwayne Johnson, Gal Gadot şi Ryan Reynolds, un film de acţiune al cărui buget ar fi de 160 de milioane de dolari, potrivit mai multor media americane.

La solicitarea AFP, Netflix nu a precizat dacă unele dintre aceste filme, şi care dintre ele, ar beneficia de o lansare în sălile de cinematograf.