Șerban Nicolae, senator PSD, a pornit un atac împotriva Guvernului Orban, miercuri, în Parlament, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură. Acesta a declarat că cei care formează actualul Guvern sunt incompetenți, nu au nicio meserie și nu se pricep la nimic.

„Am zis că mai rău de atât nu se poate. A ținut Orban să ne arate că se poate. Sunt atât de incompenteți oriunde îi pui. NU au nicio meserie și nu se pricep la nimic. D-aia se uită dacă e lumina aprinsă după program, dacă e praful șters sau după doamna liftieră”, a spus Șerban Nicolae.

În momentul de față, se dezbate moțiunea de cenzură, înaintată de PSD-UMDR împotriva Guvernului Orban, după ce și-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

Actualul Guvern trebuie să se autodenunțe

În plus, senatorul PSD a precizat și că actualul Guvern va trebui să meargă la parchet să se autodenunțe, din cauza anumitor lucruri grave de natură penală. Nicolae susține că din cauza acestor lucruri, s-au grăbit aseară să dea 25 de OUG.

„Am crezut că sunt lucruri importante și a ieși ministrul de Interne și ne-a spus că a rezolvat problema importantă a trotinetelor electrice. Cum să îl crezi pe unul că lucrează 16 ore pe zi, atunci când viața întregii lui familii de salariul lui la privat lucra part-time. OUG de la sănătate e poate cea mai gravă, pentru că acolo vorbim de 1,2% din PIB. Cei de la stat fac achiziție pentru tot anul prin licitație publică, privații își epuizează stocul și primesc și bonificație. Cei care au adus la putere acest guvern, vor să-i fie complici. Guvernul Orban va trebui să plece la parchet, să facă autodenunț, pentru că sunt lucruri grave care vizează penalul, de aia s-au grăbit să dea azi-noapte OUG. Pentru că s-a aflat de chestiunea cu băncile au scos-o de pe listă, dar nu au rămas datori”, a spus Șerban Nicolae

Atac și la adresa fostului premier, Călin Popescu-Tăriceanu

Pe de altă parte, Șerban Nicolae a ieșit la atac și împotriva fostului prim-ministru, Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta susține că Tăriceanu nu a înțeles că actualul Guvern trebuie înlăturat de la guvernare pentru că reprezintă un dezastru.

„Domnule Barna, să nu credeți că nu veți da socoteală pentru ce ați făcut. Ați susținut un guvern care a legiferat doar pe angajări de răspundere.

E foarte ușor să ceri dublarea alocațiilor pentru copii când ești pe băncile opoziție și când ești la putere le amâni. Ce s-a făcut cu împrumuturile. Incompetența acestui guvern e una rușinoasă. Astăzi vor pleca acasă în huiduieli. Este evident, domule Tăriceanu, că nu ați înțeles un lucru. Cel mai important. E mai important să oprim acest dezastru de guvernare decât să ne punem problema dacă funcționarii mai muncesc sau nu după ce e demis guvernul”, a spus Nicolae.