Terifiant. Țara în care luna septembrie a adus cea mai mare temperatură din ultimul secol

Norvegia a înregistrat o premieră istorică: cea mai fierbinte zi a lunii septembrie din ultimul secol, potrivit Yahoo.com. Potrivit serviciilor meteorologice locale, evenimentul a avut loc în orașul Drammen, la 36 km sud-vest de capitala Oslo, unde, pe 8 septembrie, temperaturile au crescut până la 28,6 grade Celsius. Meteorologisk Institutt a distribuit știrea pe Twitter, adăugând că 11 recorduri de căldură au fost doborîte în estul și sudul țării în această lună.

Cel mai probabil, masele de aer mai cald care călătoresc din sudul Europei sunt cauza acestor temperauri mai ridicate. Meteorologul britanic Scott Duncan a scris pe rețelele de socializare că o astfel de temperatură in luna septembrie nu s-a mai înregistrat in ultimii 100 de ani. Apoi au venit comentariile internauților.

Anul 2021 a cunoscut o serie de evenimente meteo extreme

„Bizar este că guvernele din întreaga lume nu simt nevoia să abordeze de urgență această problemă climatică”, a scris un norvegian. Un alt utilizator a comentat doar atât: „Vremuri terifiante”.

Anul 2021 a cunoscut o serie de evenimente meteo extreme, datele globale colectate de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA), constatând că luna iulie a fost cea mai fierbinte din lume din ultimii 142 de ani. În acest context, Europa a cunoscut evenimente meteorologice cu impact dramatic, fenomene care, potrivit oamenilor de ştiinţă, vor deveni din ce în ce mai frecvente şi intense din cauza crizei climatice.

Europa a experimentat luna trecută cea mai fierbinte zi din lume, orașul sicilian Siracusa înregistrând o temperatură de 48,8 grade. În iulie, Organizația Meteorologică Mondială a confirmat că Antarctica a înregistrat cea mai mare temperatură înregistrată vreodată, 18,3 grade, pe 6 februarie 2020.