Vremea rea lovește România. Prognoza ANM pentru săptămânile următoare. Când vine frigul

Prognoza celor de la ANM anunță că până pe 20 septembrie vom avea temperaturi ridicate. După această dată, condițiile meteo se schimbă radical iar vremea se va răci brusc. După 27 septembrie, temperaturile vor fi normale, apoi vine o nouă răcire.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, prognoza pe următoarele patru săptămâni.

Astfel, în săptămâna 13 – 20 septembrie,  valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, dar și ușor deficitar în cele sud-vestice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru săptămâna următoare, între 20 – 27 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai pronunțată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Vremea se răcește brusc. Avertismentul celor de la ANM

Săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie vine cu temperaturi medii apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării.

Urmează apoi perioada cuprinsă între 4 – 11 octombrie. Mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în limitele climatologice ale intervalului, la nivelul întregii țări.

În ceea ce privește weekendul care vine, meteorologii au spus cum va fi vremea în ziua de sâmbătă, 4 septembrie. Potrivit celor de la ANM, vremea se menține instabilă, iar în majoritatea regiunilor vor fi perioade cu averse torenţiale, care vor lăsa în urma cantităţi foarte mari de apă. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune.