Ploaie și vreme rea la sfârșit de săptămâna. Cei care și-au făcut planuri de vacanță și le-ar putea vedea date peste cap, din cauza frigului și a precipitațiilor.

Începutul lunii septembrie a surprins cu vreme neobișnuit de rece pentru această perioadă.

Ploaie și vreme rea la sfârșit de săptămâna. Nici vântul nu lipsește

Vremea se îndreaptă însă în weekend, deşi vineri va fi tot frig, în special dimineaţa şi seara, iar ploi răzleţe se vor semnala în majoritatea regiunilor.

Cele mai ridicate temperaturi sunt prognozate în Oltenia.

Vineri, 3 septembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea se va menţine răcoroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării, iar în orele amiezii valorile termice vor fi în marea lor majoritate mai coborâte decât cele normale datei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în regiunile nordice, centrale şi nord-estice precum şi la munte, unde doar cu totul izolat va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, şi pe arii restrânse în zona submontană a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 şi 14 grade, mai scăzute în depresiuni până spre 2 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

Vreme răcoroasă în Capitală

În Bucureşti, vremea se va menţine răcoroasă dimineaţa şi noaptea, iar în orele amiezii se vor înregistra valori de temperatură mai coborâte decât cele normale datei. Astfel, temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

Cerul va fi variabil ziua şi mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Sâmbătă, 4 septembrie, va fi frig dimineaţa, însă în orele amiezii şi pe parcursul nopţii se vor înregistra valori termice în marea lor majoritate apropiate de cele normale datei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua local în nordul şi estul ţării, iar noaptea şi în sud şi sud-vest, însă doar pe arii restrânse va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua în zona Dobrogei.

Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, mai coborâte în depresiuni.

În Capitală, temperatura maximă, în creştere faţă de ziua anterioară va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Sursa foto: Dreamstime