Administrația Națională de Meteorologie vine cu precizări de ultimă oră. Potrivit meteorologilor, vremea se schimbă radical începând cu ziua de astăzi, iar temperaturle vor înregistra o scădere bruscă. Ele vor fi mult mai mici decât cele normale în primele două săptămâni ale lunii septembrie, potrivit prognozei meteo pe patru săptămâni.

Totodată, meteorologii precizează că vremea va începe să se încălzează din nou de abia spre finalul lunii septembrie, atunci când temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Astfel, potrivit ANM, în prima săptămână a lunii septembrie, adică în perioada 30.08.2021 – 06.09.2021, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele intracarpatice. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi local excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales la munte.

Ploile iau cu asalt România. Prognoza meteo ANM pentru luna septembrie

Același lucru se va întâmpla și în următoarele zile. În săptămâna 06.09.2021 – 13.09.2021, temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord-estul teritoriului, iar
cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Vremea se va apropia de normalitate pe la jumătatea lunii septembrie. Astfel, potrivit ANM, în săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului, iar regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În ceea ce privește finalul lunii septembrie, în săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021, temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ANM mai anunță că în aceași perioadă, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.