Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu vine cu vești devastatoare pentru pensionarii români. Acesta susține că programul de guvernare al PNL reprezintă o promisiune de tăiere a pensiilor.

„Programul de guvernare prezentat astăzi de PNL arată clar românilor DE CE guvernul Orban nu vrea să facă public bugetul pe anul viitor (…) PNL promite că taie pensiile. Majorarea punctului de pensie, în viziunea PNL, este de fapt o tăiere! Conform legii, anul viitor punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 lei.

PNL spune că, abia în 2024 – deci peste 4 ani! – punctul de pensie va fi de 1.841 lei. Mai mic cu 34 lei față mărirea prevăzută pentru anul viitor, nu peste 4 ani! Guvernul PNL fură banii românilor din pensiile private, neacordând procentul de 6% prevăzut de lege. Asigură doar 4,75% dar peste 4 ani”, a spus Grindeanu.

Românii vor rămâne fără locuri de muncă?

Totodată, prim-vicepreședinele PSD a mai subliniat faptul că este posibil ca bugetarii să fie concediați. De asemenea, nu este exclusă nici creșterea TVA-ului.

„Vorbesc de consolidare fiscală. Fără să propună ținte de creștere a colectării veniturilor bugetare. Prin urmare, dacă nu își consolidează bugetul prin creșterea colectării, atunci de unde taie? Câți bugetari vor fi concediați? Din ce domenii? Din sănătate? Din educație? Cu cât vor crește TVA? Pentru că în programul prezentat astăzi NU este asumat nicăieri, clar, că NU VOR CREȘTE TAXELE!

Cât va fi salariul minim? Dar pensia minimă? Rămâne înghețată??? Ce se întâmplă cu tinerii din această țară? Pentru ei, PNL nu prevede nicio măsură”, a mai declarat acesta.

El a mai vorbit și despre infrastructura promisă de liberali. Sorin Grindeanu susține că PNL nu a veni cu nicinu proiect nou în acest an și tot ceea ce face este să ”taie panglici” la autostrăzile făcute de social democrați.

„La capitolul Infrastructură… a mai rămas ca PNL să promită că asfaltează Calea Lactee! Ei n-au fost în stare să demareze nici măcar un proiect NOU în acest an! Încă taie panglici la autostrăzile făcute de PSD. Decât să mintă cu nerușinare că vor face mii de km de autostradă, mai bine ar face ceva ACUM pentru ca România să nu piardă câteva miliarde de euro din fonduri europene. De exemplu să dea drumul la proiecte!!! Mai mult, deși își fac reclamă peste tot cu fondurile europene care vor curge peste România, Guvernul Orban tocmai a tăiat la rectificarea bugetară 2,5 miliarde lei de la fondurile europene.

Pentru ca nu au fost În stare sa le absoarbă. Prin urmare, concluzia este una singură. Să lase poveștile și să prezinte românilor bugetul. Să le arate clar că anul viitor nu va fi anul austerității, al sărăciei și al șomajului!”, a mai transmis social-democratul.