Autostrada A10 are șanse Mari să fie finalizată în următoarele săptămâni. Potrivit ultimelor imagini, patru firme astfaltează autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, la lumina proiectoarelor. Informațiile susțin că investiția ar urma să fie finalizată la data de 1 decembrie.

Așa cum se poate vedea și în filmări, în ultimele zile s-a constat o mobilizare fără precedent, antreprenorul Pizzarotti reuşind să aducă mai mulţi prestatori. Astfel, asfaltările au loc pt bandă rulantă indiferent de oră.

Nu mai puţin de 4 firme asfaltează de dimineaţă până seara târziu, lucrând şi la lumina proiectoarelor: Europexpress, Elis Pavaje, Florea Grup şi Strabag. Miercuri seara, Europexpress şi Strabag asfaltau în zona Lancrăm, în apropriere de podul metalic ce supratraversează autostrada şi asigură ciruclaţia pe DN1.

Firma Florea Grup turna stratul de binder pe breteaua 3 din nodul rutier Sebeş.

Hidroizolația a fost deja terminată

O mare surpriză pentru români o reprezintă pasajul de pe breteaua 5 a nodului rutier Sebeș. Aici, hidroizolaţia, a fost deja finalizată, iar firma Eliss Pavaje a început deja asfaltarea în regim de urgență. Mobilizarea extraordinară de pe lotul 1 denotă tot mai clar că se forţează o deschidere a circulaţiei de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, între Sebeş şi Alba Iulia.

”Italienii de la Pizzarotti au început în ultima perioadă să lucreze într-un ritm mai susţinut pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda, după 6 ani de contract în care au tărăgănat nepermis de mult finalizarea proiectului, profitând la maximum de fiecare blocaj nesoluţionat de statul român”, susțin cei de la Asociatia Pro Infrastructură.

Lotul 1 are 17 km, între nodul rutier de la Sebeş – Lancrăm, care asigură legătura cu A1, şi nodul rutier Alba Iulia Nord, unde se face ”jonctiunea” cu lotul 2. De aici, se va circula în continuare pe DN1, până la iesire din Aiud, pe distanta de circa 30 de km. Lotul 2 va fi finalizat anul viitor.