Se schimbă vremea în România! ANM a venit cu o nouă prognoză meteo pentru finalul primei luni din anul 2021. Trebuie menționat că estimarea a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe durată medie de la Reading, Anglia.

Se schimbă vremea în România!

Așadar, meteoroligii anunță că, în Banat,intervalul de prognoză va începe cu vreme deosebit de rece. Temperaturile vor înregistra valori maxime de -3…-2 grade Celsius, Valorile minime vor fi de aprozimativ -9 grade Celsius.

Vremea va deveni mai caldă de la o zi la alta. În intervalul 21-23 ianuarie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Media regională a maximelor diurne va fi de 11..12 grade Celsius. Minimele vor fi de 4..5 grade.

În intervalul 24-31 ianuarie temperaturile vor scădea. Așadar, vom avea maxime de 6…8 grade, minimele nocturne înregistrând și ele scăderi.

ANM anunță că este posibil ca precipitațiile să devină semnificative după data de 23 ianuarie.

Se schimbă vremea în România!

În Crișana vremea se va încălzi semnificativ în primele zile de prognoză. În perioada 22-23 ianuarie, temperaturile vor crește de la -4 grade, spre 11-12 grade.

În cea de a doua săptămână se va resimți un proces de răcire ușoară, care va determina, în intervalul 24 – 31 ianuarie, maxime diurne de 4…6 grade.

Regimul termic nocturn va avea o evoluție similară și se va concretiza prin valori medii de -11…-10 grade în primele dimineți, când vremea va fi local geroasă, pentru ca în jurul datei de 23 ianuarie să se înregistreze 4…5 grade, iar între 25 și 31 ianuarie să se înregistreze valori de -2…0 grade, în medie.

Transilvania

Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme deosebit de rece, local geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților, când se vor înregistra valori medii ale temperaturilor minime de -18…-14 grade.

Apoi vremea se va încălzi și, în jurul datei de 24 ianuarie, media minimelor va fi de 0…1 grad, pentru ca apoi să coboare ușor, iar până la finalul celor două săptămâni, să se situeze în general între -4 și -2 grade.

Maximele diurne vor fi de -6…-4 grade în primele zile, apoi vor crește spre 7…9 grade în intervalul 21 – 23 ianuarie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

Ulterior, va avea loc o răcire ușoară, iar media temperaturilor maxime se va încadra între 2 și 4 grade în intervalul 25 – 31 ianuarie.

Maramureș

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopților și al dimineților la începutul primei săptămâni de prognoză, când vor fi temperaturi maxime de -8…-7 grade și minime de -14…-12 grade.

Apoi va avea loc o încălzire treptată, care va determina maxime diurne de 8 grade și minime nocturne de aproximativ 2 grade, în medie regională, în jurul datei de 23 ianuarie.

Apoi vremea se va răci ușor, iar valorile termice vor fi între 2 și 4 grade, ziua și -3…-1 grad, noaptea, în medie, în intervalul 25 – 31 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în jurul datei de 19 ianuarie și, din nou, începând cu data de 23 ianuarie până la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

Moldova

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea, dar până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ.

Maximele termice vor crește de la medii de -8…-6 grade, la medii în jurul a 10 grade, iar cele minime, de la medii de -16…-14 grade, la medii de 1…2 grade.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată spre medii ale maximelor de 4…5 grade și ale minimelor, de -3…-2 grade.

La începutul intervalului vor fi ninsori slabe, izolate, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

Doborgea

În primele zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, pe arii restrânse geroasă dimineața și noaptea, dar până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în creștere semnificativă.

Temperaturile diurne vor crește de la medii de -3…-2 grade, la medii în jurul a 13 grade, iar cele nocturne, de la medii de -10…-8 grade, la medii de 6…7 grade.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere ușoară și treptată spre medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor, de 1…2 grade. La începutul intervalului, doar trecător va mai ninge slab.

Probabilitatea pentru precipitații importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

Muntenia

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, dar până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor marca o creștere importantă.

Maximele termice vor crește de la medii de -2…-1 grad, la medii de 10…11 grade, iar cele minime, de la medii de -11…-10 grade, la medii de 3…4 grade.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată spre medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor, de -2…0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

Oltenia

La începutul primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece, pe arii restrânse geroasă dimineața și noaptea.

Până în jurul datei de 22 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ și astfel, maximele vor crește de la medii de -1…0 grade, la medii în jurul a 9 grade, iar minimele, de la medii de -11…-10 grade, la medii de 2…3 grade.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea ușoare variații, media maximelor va fi de 6…8 grade, iar cea a minimelor, de -2…0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații importante cantitativ și pe arii relativ extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

La munte

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea. Până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ.

Media maximelor va crește de la -12…-10 grade, la 3…4 grade, iar a minimelor, de la -18…-16 grade, la -2…-1 grad. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată, spre medii ale maximelor de -4…-1 grad și ale minimelor, de -8…-6 grade.

În prima parte a intervalului vor mai fi ninsori slabe, pe arii restrânse, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie, notează gândul.ro.

Se schimbă vremea radical în România! Meteorologii anunţă temperaturi şoc în următoarele săptămâni. Prognoză meteo ANM