Vremea se schimbă radical! ANM a transmis o avertizare de Cod galben de vânt puternic şi ninsoare

Totodată, Elena Mateescu a explicat și că vremea se va schimba drastic în București. Potrivit directorului ANM, ultima zi din această toamnă va fi caracterizată printr-o vreme mai rece decât în mod obișnuit, deoarece temperaturile maxime se vor situa la scara întregii ţări între 0 până la 7 grade.

Astfel, dimineața vor fi înregistrate valori termice de -6 până la 3 grade. În Carpaţii Occidentali şi Orientali, dar și în partea de nord-vest, va ninge mai consistent. Același lucru este valabil și pentru centrul țării și zonele deluroase. Vântul se va intensifica și la altitudini mai mari de 1.500 de metri iar rafalele vor depăși 80-100km/h.

Intensificări ale vântului vor fi înregistrate şi în zona de vest a Olteniei şi estul Dobrogei

Intensificări ale vântului vor fi înregistrate şi în zona de vest a Olteniei şi estul Dobrogei la cote mai reduse 65-75km/h. De asemenea, în aceasta dimineața, până la ora 3, este valabilă și o atenționare meteorologică de Cod Galben pentru zona Carpaților Orientali, unde la altitudini mai mari de 1.700 de metri rafalele depășesc 80-90km/h.

Totodată, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a subliniat că precipitațiile vor fi „mai ales sub formă de ninsoare” la munte iar în restul ţării vor fi precipitații slabe „predominant sub formă de ploaie şi lapoviță”.

„Prima zi din această iarnă 2021-2022 vorbim de o ușoară creștere a valorilor de temperaturi, vorbim de maxime de la 2-12 grade, dar o dimineața rece cu valori de temperaturi între  -5 până la cel mult 3-4 grade în Zona litoralului.

La munte precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, iar în restul ţării vorbim în partea de vest, centru şi nord de precipitații slabe predominant sub formă de ploaie şi lapoviță şi de asemenea intensificări ale vântului la altitudini mari în zona montană înaltă de peste 80-100km/h în continuare”, a declarat directorul ANM Elena Mateescu la Antena 3.