Ultimele zile din noiembrie aduc vreme rea în nouă județe din țară.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat Cod galben la începutul acestei săptămâni. Atenționarea se întinde pe intervalul 29 noiembrie, ora 14:00 – 30 noiembrie, ora 3:00 dimineața.

Județetele afectate de Cod galben

Conform informațiilor raportate de ANM, judeţele afectate de Codul galben luni și marți sunt: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Covasna, Harghita, Maramureş, Neamţ, Suceava şi Vrancea.

Potrivit meteorologilor, în Carpaţii Orientali, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele de vânt vor depăşi 80 – 90 km/h şi pe alocuri va ninge viscolit.

Vânt puternic în România

În același timp, sfârșitul lunii noiembrie nu aduce vreme bună nici în restul teritoriului țării. Astfel că în intervalul 29 noiembrie, ora 10:00 și 30 noiembrie, ora 20:00, va fi în vigoare o informare de intensificări temporare ale vântului în România.

Meteorologii au anunțat că, local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului la munte, în special la altitudini mari. La fel va fi şi în regiunile sud-estice ale țării, luni şi în sud-vestul teritoriului, marți. Se vor înregistra rafale de vânt de 50 – 70 km/h. Pe crestele Carpaţilor Meridionali, începând din dimineaţa zilei de marţi, 30 noiembrie, vor fi înregistrate rafale de vânt de peste 80 – 100 km/h şi temporar va ninge, potrivit ANM.

Vremea, București, luni, 29 noiembrie

În București, vreme va fi caldă la început de săptămână, deși temperaturile scad ușor spre deosebire de maximele de duminică. Temperatura maximă se oprește luni la 14 grade. Înnorările persistă, vântul devine activ și apar câteva ploi slabe, trecătoare. Există șanse să plouă și pe timpul nopții, iar temperatura minimă ajunge la 2..3 grade.

Vremea la munte, luni, 29 noiembrie

Luni, în zonele montane se răcește extrem de mult. Vremea devine neplăcută, înregistrându-se înnorări și precipitații slabe. Domină ninsorile, iar vântul suflă cu putere pe crestele montane. Se vor înregistra rafale de peste 80…90 Km/h, inițial în Carpații Orientali, apoi în zona înaltă din Carpații Meridionali.