Sute de blocuri au rămas fară apă caldă şi căldură! Reţeaua de termoficare a fost avariată

Astfel, vineri au loc lucrări la reţeaua de termoficare care afectează sute de blocuri, potrivit informațiilor transmise de CMTEB. Trebuie menționat că sunt afectate mai multe blocuri din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 din București.

CMTEB a explicat că sunt efectuate lucrări pe conducta magistralei DN 700 din zona Complexului Sportiv Dinamo de pe Şoseaua Ştefan cel Mare, din Sectorul 2 al Capitalei. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi încălzire pentru cinci puncte termice, care alimentează aproximativ 30 de blocuri şi spitalele Matei Balş şi Colentina va fi sistată vineri, până la ora 20:00.

Aproximativ 150 de blocuri din Sectorul 4 vor avea încălzirea sistată până la ora 18:00

De asemenea, se intervine şi la o conductă din zona Splaiului Unirii din Sectorul 3 al Capitalei. Pentru aproximativ 150 de blocuri din Sectorul 4 va fi sistată încălzirea până la ora 18:00.

Lucrare este şi pe Calea Şerban Vodă din Sectorul 4 al Capitalei. Furnizarea apei calde pentru 122 de blocuri va fi sistată tot până la ora 18:00. Totodată, avarie este pe strada Sebastian din Sectorul 5 al Capitalei. Furnizarea apei calde şi a încălzirii pentru aproximativ 50 de blocuri va fi sistată până la ora 18.00.

Atacul lansat la adresa lui Nicușor Dan

Anterior, Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, a susținut că edilul general, Nicuşor Dan, solicită ilegal creşterea preţului la căldură şi apă caldă şi că nici după un an de mandat acesta nu este reprezentatul legal al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov.

„Serviciul public de termoficare a fost delegat Companiei Termoenergetica (fostul RADET) prin asociaţia de dezvoltare intercomunitară din care fac parte Capitala, oraşul Popeşti-Leordeni şi comuna Chiajna. Dar, surpriză! Oficial, reprezentantul Bucureştiului şi preşedintele ADI Termoenergetică Bucureşti-Ilfov sunt tot eu. Era nevoie doar de o hotărâre judecătorească pentru schimbarea reprezentantului legal. Cum solicită primarul Nicuşor Dan ANRE aprobarea unui nou tarif dacă, legal, nu poate semna hârtiile în numele ADI Termoenergetică Bucureşti-Ilfov? Dar pentru asta trebuie ori să ştii administraţie, ori să te informezi. Este evident că Nicuşor Dan nu este dispus să facă nici una, nici alta!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.