Vine iarna în România! Vremea de luni, 29 noiembrie, anunță schimbări bruște de temperatură

Dacă vremea din noiembrie a fost blândă până acum, azi, 29 noiembrie, vremea se înrăutățește pe întreg teritoriul țării.

Temperaturile scad semnificativ în zona intracarpatică, însă rămâne caldă în sud și în est, unde sunt înregistrate temperaturi mari pentru normalul acestei perioade din an. Temperaturile maxime de luni se situează între 5 grade în depresiuni și 15/16 grade în sud-estul României.

Vremea în București, 29 noiembrie, luni

Bucureștenii au parte de vreme caldă la început de săptămână, deși temperaturile scad ușor spre deosebire de maximele de duminică. Temperatura maximă se oprește luni la 14 grade. Înnorarile persistă, vântul devine activ și apar câteva ploi slabe, trecătoare. Există șanse să plouă și pe timpul nopții, iar temperatura minimă ajunge la 2..3 grade.

Vine iarna în România! Vremea de luni, 29 noiembrie, anunță schimbări bruște de temperatură

Vremea la munte

Luni, în zonele montane se răcește extrem de mult. Vremea devine neplăcută, înregistrându-se înnorări și precipitații slabe. Domină ninsorile, iar vântul suflă cu putere pe crestele montane. Se vor înregistra rafale de peste 80…90 Km/h, inițial în Carpații Orientali, apoi în zona înaltă din Carpații Meridionali.

Vremea în România

În Dobrogea și Bărăgan, cerul va fi înnorat și, din când în când, va ploua slab. Vântul devine insistent, dar temperaturile se mențin ridicate pentru sfârșitul toamnei, atingând 16 grade în Dobrogea.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei va fi mult mai cald decât în mod normal pentru această perioadă din an, înregistrându-se 13…14 grade după-amiaza. Vântul va avea anumite intensificări pe parcursul zilei.

În nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile scad ușor, dar tot va fi mai cald decât în mod obișnuit pentru noiembrie.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, se răcește accentuat. Temperaturile maxime nu depășesc 7…8 grade. Va ploua și o să fie lapoviță sau chiar ninsoare.

În regiunile vestice din țară, va fi semnalat un aer rece, motiv pentru care nu vor fi mai mult de 8 grade. Atmosfera se menține închisă toată ziua, dar precipitațiile apar izolat.

În Transilvania, o să ningă în zonele de munte, iar pe crestele montane vântul va suflă cu putere. În rest, s-ar putea să apară puțină lapoviță. Temperaturile maxime se opresc la 9 grade.

În Oltenia vor fi înnorări persistente. Maximele sunt în jur de 12 grade după-amiază. În ținuturile sudice vor fi 13…14 grade în termometre. Cerul rămâne acoperit de nori, se întețește și vântul și o să plouă slab, potrivit ANM.

Vine iarna în România! Vremea de luni, 29 noiembrie, anunță schimbări bruște de temperatură