Tensiunile în interiorul PNL sunt mai mari ca niciodată, având în vedere congresul aşteptat în toamnă, când preşedintele PNL, Ludovic Orban, se va înfrunta cu premierul Florin Cîţu pentru şefia partidului.

Ciţu: Nu este o ruptură. PNL este un partid puternic

Prezent vineri la Botoşani, prim-ministrul a ţinut să clarifice situaţia din interiorul formaţiunii, care, spune el, nu este divizată în acest moment. Alegerile interne nu au produs o ruptură în PNL, iar după alegeri partidul va fi şi mai puternic decât acum.

“Nu este o ruptură. PNL este un partid puternic şi după alegeri va fi şi mai puternic. Veţi vedea.

De fapt, despre asta este vorba în aceste alegeri. De fapt, definim rolul PNL pe scena politică din următorii ani din România”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu.

Vineri, Florin Cîţu cu primarii PNL din judeţul Botoşani pentru a discuta despre proiectele de investiţii cu finanţare prin PNRR (Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), cu finanţare europeană sau cu finanţare de la bugetul de stat.

Evenimentul a avut loc cu uşile închise, la el participând şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, prefectul Dan Nechifor, şefii mai multor instituţii deconcentrate, dar şi senatorul Cristian Achiţei, care a fost ales, joi, preşedinte al organizaţiei municipale Botoşani a PNL, scrie Agerpres.

Întâlnirea cu primarii liberali a avut loc cu o zi înainte de Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL.

Preşedintele filialei judeţene a PNL, deputatul Costel Şoptică, nu a fost prezent, având în vedere că el s-a poziţionat de partea lui Ludovic Orban în competiţia internă din Partidul Naţional Liberal.

Scandal în interiorul PNL: bani pentru voturi!

Tot vineri, un adevărat scandal a explodat în interiorul PNL. Ludovic Orban ar încerca să-şi asigure victoria oferind bani alegătorilor!

Mai exact, cei care își oferă votul pentru candidații susținuți de Orban la vârful filialelor partidului, primesc bani. Trebuie subliniat că alegerile care au loc în această perioadă în partid nu vor determina doar cine va câștiga șefia filialelor, ci și care vor fi delegații care se vor duce la Congresul PNL unde se va duce bătălia dintre Orban și Cîțu.

Dovada o reprezintă o înregistrare difuzată în ediţia de joi seara, la Antena 3. Mihai Gâdea a arătat, la Sinteza Zilei, cum cumpără tabăra lui Ludovic Orban voturile la alegerile PNL din Sectorul 5. Bătălia politică se dă aici între candidatul din partea lui Ludovic Orban și cel al lui Florin Cîțu. Dan Meran este în tabăra Orban, iar Cristi Băcanu în cea a premierului.

Sursa foto: Capital