Scandal total între PNL şi USR-PLUS. Decizia lui Florin Cîţu de a-l revoca din funcţie pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu i-a enervat pe cei din USR. Unul dintre liderii partidului a făcut declaraţii războinice şi a spus că este posibil ca formaţiunea să iasă din coaliţie.

Se rupe coaliţia?!

Deputatul USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu este surprins de decizia premierului şi a spus că este posibil ca formaţiunea pe care o reprezintă să iasă de la guvernare.

“Este un act de agresiune al premierului în coaliţie. Noi îl susţinem pe Vlad Voiculescu. Vom avea o discuţie în organizaţiile interne şi vom lua o decizie.

Luăm în calcul orice variantă, inclusiv ieşirea de la guvernare. Sunt mai mulţi colegi care îşi doresc ieşirea de la guvernare. Deocamdată, nu pot spune nimic sigur. urmează o şedinţă.  Sunt surprins de această decizie. Pe mine m-a surprins. Acum două zile am vorbit şi lămurisem totul”, a spus Moşteanu, în direct la Digi24.

Cioloş nu ştia nimic de demiterea lui Voiculescu

Nici şeful PLUS, Dacian Cioloș, nu ştia nimic despre intenția premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. „Dacian Cioloș nu a fost informat de premierul Florin Cîțu de intenția de a-l revoca pe Vlad (Voiculescu – n.r.) din funcția de ministru al Sănătății”, au declarat surse din PLUS, conform mediafax.

Potrivit surselor citate, liderul USR, Dan Barna, nu a fost nici el informat în privința subiectului înainte de a fi convocat la discuția cu premierul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu anunță că miercuri i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Cîțu, interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. „Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, anunță premierul.

Sursa foto Dreamstime