Vicepremierul Dan Barna a vorbit, marţi seară, despre demisia lui Vlad Voiculescu, precizând că acesta ar fi cel mai simplu lucru, însă „România este într-un război cu pandemia” şi cel mai laş lucru de făcut într-un război este să fugi. Barna afirmă că nu poate susţine ideea ca oricine din Guvern, după trei luni să plece acasă.

Dan Barna a fost întrebat, marţi seară, la TVR 1, cum se face că România nu mai are răspunzători morali care să-şi dea demisia după tragedii ca cea de la Spitalul Victor Babeş.

„La fiecare dintre aceste situaţii trebuie văzută responsabilitatea directă şi ce s-a întâmplat. Situaţia de aseară (…) suntem deocamdată în prezumţia unei defecţiuni tehnice, vom vedea urmarea anchetei, neexcluzându-se eroarea umană”, a spus Dan Barna, precizând că „e logic să tragi concluzii după finalizarea unei anchete”.

„Aşa, declarativ, de impresie artistică, e foarte uşor”, a mai afirmat acesta.

România este astăzi într-un război, un război cu pandemia

„În momentul acesta cel mai simplu este să fugim. România este astăzi într-un război, un război cu pandemia. După ce o să depăşim această etapă (…) şi revenim la o societate normală putem vorbi şi de politică, şi de demisii, şi de alte lucruri. Astăzi suntem într-un război. Cel mai laş într-un război este să-ţi pui palma la spinare şi să pleci acasă, să fugi. Ideea că oricine din acest Guvern, după trei luni, în care abia a început să facă lucruri, trebuie trimis acasă, nu pot să o susţin”, a adăugat vicepremierul.

Acesta a vorbit și despre problema unei remanieri, punctând că în acest moment nu intră în discuție. Barna a estimat că la jumătatea anului va avea loc o evaluare a activităţii Cabinetului.

„Din toată colaborarea foarte bună pe care am avut-o până acum cu premierul Cîţu, el are înţelepciunea necesară să se asigure că deciziile pe care le ia în baza mandatului de premier şi în baza normelor constituţionale sunt decizii care să asigure stabilitatea acestui guvern, acestei coaliţii, pentru că miza pentru noi – în primul rând pentru premier, dar în la fel de prim rând pentru noi, ceilalţi, din guvern – este ca acest guvern să ducă România dincolo de criză şi acest obiectiv îl vom atinge. (…) La momentul acesta nu se pune problema vreunei remanieri, pentru că este un guvern la începutul activităţii sale, este un guvern în primele luni de activitate. Nu poţi să faci evaluare la câteva săptămâni după ce ai început efectiv să lucrezi. Probabil la jumătatea anului va fi firesc să avem o evaluare. Vom vedea dacă vor fi necesare sau nu măsuri suplimentare”, a precizat Dan Barna.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei