Scandal monstru la ușa Ministrului Sănătății! Torul a pornit în urma încercării co-președintelui AUR, George Simion, de a intra în instituție, pentru a-i înmâna lui Vlad Voiculescu hârtiile pe care acesta să își semneze propria demisie.

Simion a fost oprit la intrarea în minister de jandarmi, care nu i-au permis accesul, dar s-a ajuns la o soluție de compromis, în sensul că un reprezentant al instituției va coborî să ia hârtiile de la parlamentarul AUR.

Scandal monstru la ușa Ministrului Sănătății! AUR vrea ca Vlad Voiculescu să plece

Trebuie precizat să formațiunea politică pe care o conduce Simion a organizat marți un protest în fața Ministerului Sănătății, la care au participat inclusiv parlamentari AUR.

Ei și-au justificat demersul prin faptul că Vlad Voiculescu nu a fost demis până acum, în ciuda numeroaselor controverse în care a fost implicat ministrul Sănătății. Mai mult, coaliția aflată la guvernare încearcă prin toate mijloacele parlamentare să îl facă scăpat pe Voiculescu, acuză AUR.

AUR a cerut luni constituirea unei comisii de anchetă privind ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor. Reprezentanții formațiunii politice au precizat că aşteaptă şi să fie stabilită cât mai repede data moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, depusă de PSD.

Trebuie precizat faptul că, săptămâna viitoare, Camera Deputaţilor va dezbate şi vota moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Acuze dure și în Parlament

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis marţi ca moţiunea simplă a PSD intitulată ”Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece” să fie dezbătută într-un plen lunea viitoare şi votată într-un alt plen, miercuri.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat, ulterior deciziei Biroului permanent, că a fost încălcat Regulamentul Camerei cu privire la dezbaterea şi votului moţiunii, termenul regulamentar fiind de 6 zile şi nu 9 zile, aşa cum a fost decis.

”Aşa după cum bine știți, PSD a depus moţiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Potrivit articolului 33 din Regulamentul Camerei, ar fi trebuit ca în termen de 6 zile sau ar trebui ca în 6 zile această moţiune să fie dezbătută şi votată.

Văzând că nu se întâmplă nimic şi că se tergiversează, în dimineaţa aceasta patru colegi, membri ai PSD şi membri ai Biroului permanent au cerut convocarea Biroului permanent pentru a stabili un calendar foarte scurt pentru dezbaterea şi votul moţiunii împotriva ministrului Vlad Voiculescu.

Astăzi, Biroul permanent, abuziv, a încălcat regulamentul. Preşedintele Camerei Deputaţilor, USR, UDMR şi minorităţile au făcut scut în jurul lui Vlad Voiculescu.

Aceşti războinici din PNL s-au desumflat cu toţii. Nu am mai văzut pe niciunul supărat pe Vlad Voiculescu în această perioadă”, a explicat Simonis, marţi la Parlament.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.