Piedone, prima reacție după ce Marcel Ciolacu i-a cerut să se retragă

Cristian Popescu Piedone a ales să ignore invitația lui Marcel Ciolacu de a negocia candidatura sa la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului 5 a declarat că nu ia în considerare deloc retragerea sa din cursa pentru București.

Piedone, președintele PUSL și candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei, a comentat decizia PSD și PNL de a schimba candidatul comun, în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu, și alegerea Gabrielei Firea de către social-democrați. Asta, în timp ce PNL l-a desemnat pe Sebastian Burduja candidat pentru București.

„Domnul premier dacă a ajuns el să spună că se implică în strângerea de semnături a doamnei candidat este probabil o viziune a domniei sale într-o lume extraordinar de virtuală în care ei, politicienii, trăiesc şi astăzi. Să schimbi tu astăzi mega candidatul, să nu fii tu mega coaliţia care ai stabilizat probabil la nivel macro România, dar la nivel local ai scăpat-o de sub control din prima zi. Bucureştenii vor alege doar în două sensuri: Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone”, a spus Cristian Popescu Piedone, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă crede că prezența Gabrielei Firea în competiția pentru Primăria Capitalei ar putea să îi reducă șansele de câștig, președintele PUSL, Cristian Popescu Piedone, a afirmat că PSD bulversează electoratul.

„Indiferent de jocurile politice, coborârea unui preşedinte de partid să strângă semnături pentru Gabriela Firea nu poate să facă decât să bulverseze mult mai mult. Electoratul meu este stabil. Nu poți să impui votul cetăţeanului. Cetățeanul s-a deșteptat. Această coaliţie s-a dovedit nulă”,a mai spus Cristian Popescu Piedone.

PSD i-a sugerat lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursa electorală

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut un apel către Cristian Popescu Piedone, cerându-i să se retragă din cursa electorală pentru funcția de primar general al Capitalei. Din punctul lui de vedere, el este un „primar foarte bun” pentru Sectorul 5 București. El vrea ce este cel mai bine pentru Bucureşti.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu

Ciolacu a reamintit că Gabriela Firea a dat dovadă de experiență, determinare și profesionalism când a fost primar general al Capitalei. Din punctul lui de vedere, este cea mai bună candidată în acest moment pentru funcția de primar general al Capitalei.

Marcel Ciolacu i-a asigurat pe social-democrați și liberali prezenţi că partidele sunt „mai puternice ca oricând”. Împreună cu liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, a luat o decizie după 14 ore de discuții.

Au ajuns într-o postură de arbitri între cele două mari partide politice din România, PSD și PNL, deși, de obicei, acestea sunt „jucătorii principali în fiecare meci”. Au avut discuții despre cine ar trebui să fie primarul general al Capitalei, dacă ar fi mai bine să fie Nicușor Dan sau Cristian Popescu Piedone, ceea ce a considerat inadmisibil pentru cele două partide politice și pentru calitatea lor de președinți de partid politic. Prin urmare, nu s-au certat și nu s-au luptat în coaliție de guvernare, găsind o soluție pentru a opri acest joc în doi.