Premierul României i-a sugerat lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursa electorală

Cristian Popescu Piedone, un ghimpe-n coaste pentru PSD? Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut un apel către Cristian Popescu Piedone, cerându-i să se retragă din cursa electorală pentru funcția de primar general al Capitalei. Din punctul lui de vedere, el este un „primar foarte bun” pentru Sectorul 5 București. El vrea ce este cel mai bine pentru Bucureşti.

„O să îmi permit, prin intermediul dumneavoastră, să fac un apel şi la un alt prieten de-al meu, prieten de-al fratelui meu, cunoştinţă de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone.

Cred că în viaţă trebuie să ne aşezăm la masă, să nu avem orgolii şi să reuşim, cum a reuşit această echipă la Sectorul 2, să construim ce este cel mai bine pentru Bucureşti”, a zis el, marți.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu)

Gabriela Firea, obținea ideală pentru București în ochii social-democraților

A reamintit că Gabriela Firea a dat dovadă de experiență, determinare și profesionalism când a fost primar general al Capitalei. Din punctul lui de vedere, este cea mai bună candidată în acest moment pentru funcția de primar general al Capitalei.

„Experienţa, determinarea, profesionalismul de care a dat dovadă atunci când a fost primar general al Capitalei Gabriela Firea confirmă faptul că este cea mai bună candidată în acest moment pentru fotoliul de primar general.

Sunt ferm convins că domnul Piedone va primi mesajul meu şi împreună vom depăşi orgoliile şi vom trece la un mod în care trebuie să construim”, a adăugat el.

Gabriela Firea
SURSA FOTO: Facebook, Gabriela Firea

PNL și PSD sunt tot mai puternice ca oricând

Marcel Ciolacu i-a asigurat pe social-democrați și liberali prezenţi că partidele sunt „mai puternice ca oricând”. Împreună cu liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, a luat o decizie după 14 ore de discuții.

Au ajuns într-o postură de arbitri între cele două mari partide politice din România, PSD și PNL, deși, de obicei, acestea sunt „jucătorii principali în fiecare meci”. Au avut discuții despre cine ar trebui să fie primarul general al Capitalei, dacă ar fi mai bine să fie Nicușor Dan sau Cristian Popescu Piedone, ceea ce a considerat inadmisibil pentru cele două partide politice și pentru calitatea lor de președinți de partid politic. Prin urmare, nu s-au certat și nu s-au luptat în coaliție de guvernare, găsind o soluție pentru a opri acest joc în doi.

„Am luat o decizie împreună cu domnul Nicolae Ciucă după 14 ore, amândoi având un sentiment pe care nu l-am avut până acum, mai ales că fac parte din cel mai mare partid din România. Vorbim de cele două mari partide din România, PSD şi PNL, ajunsesem într-o postură de arbitri. Noi, de obicei, cele două partide, fiind jucătorii principali din fiecare meci.

Ajunsesem la discuţii pe cine să hotărâm să fie primarul general, dacă e mai bine să fie domnul Nicuşor Dan, sau mai bine domnul Piedone, lucru inadmisibil pentru cele două partide şi pentru calitatea noastră de preşedinţi de partid. Aşa că nici nu ne-am luptat, nici nu ne-am certat în coaliţie şi am găsit soluţia să stricăm acest joc în doi”, a precizat premierul României.