Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a explicat joi, 18 aprilie, că situaţia lui Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a coaliţiei, în acest sfârşit de săptămână sau luni dimineaţa.

Gabriela Firea a vorbit despre situația în care se află Cătălin Cîrstoiu

Declarația a venit în contextul informațiilor apărute cu privire la retragerea medicului, dar și acuzațiile cu care se confruntă.

Firea a explicat că aceste subiecte vor fi discutate la într-o discuție la nivelul coaliției de guvernare, pe lângă celelalte teme politice.

„Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în ţară mâine. Cu siguranţă în weekend sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire la nivelul coaliţiei de guvernare, unde se va discuta şi acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Şi cu siguranţă se va lua o decizie care va fi ulterior anunţată în cadru adecvat, într-un cadru politic. (…) Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere – n.r.), înainte ca liderii coaliţiei, preşedinţii celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în ţară”, a precizat Firea.

Echipa de campanie va organiza o conferință

Cu privire la acuzațiile care i se aduc medicului, Gabriela Firea a explicat că echipa de campanie ar urma să organizeze o conferință.

„Acest lucru îl va anunţa domnul doctor Cîrstoiu, pentru că domnia sa s-a angajat în faţa liderilor coaliţiei că va organiza în aceste zile o conferinţă de presă, în care va aduce lămuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil că va anunţa jurnaliştii din domeniul politic şi veţi fi cu toţii invitaţi”, a spus ea.

Preşedintele PSD Bucureşti a negat informaţiile conform cărora echipele de campanie nu ar mai dori să strângă semnături pentru Cătălin Cîrstoiu.

„Colegii noştri de la toate sectoarele, cele şase sectoare, atât PSD, cât şi PNL, chiar şi în acest moment sunt în cartiere, pe străzi şi adună semnături atât pentru primarul general candidat, cât şi pentru primarii de sector. De asemenea, pentru Consiliul General şi consiliile locale. Noi ne facem treaba cât putem de bine până în ultima secundă, indiferent ce se va întâmpla, ce decizie vor lua liderii coaliţiei”, a mai spus social-democrata.

Cătălin Cîrstoiu
SURSA FOTO: Facebook, Cătălin Cîrstoiu

Marcel Ciolacu a spus că medicul trebuie să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc

Cu privire la situația medicului, Marcel Ciolacu a spus că el trebuie să susţină o conferinţă de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc.

Premierul este de părere că aceasta ar fi abordarea cea mai corectă.

„În momentul de faţă eu cred că abordarea cea mai corectă, după ce decizia coaliţiei a fost ca domnul doctor Cîrstoiu să fie candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei, este ca domnul doctor să facă o conferinţă de presă şi să răspundă la toate acuzaţiile. Nu am avut o discuţie nici cu domnul Ciucă, nici cu domnul Cîrstoiu despre retragere. Am avut discuţii în coaliţie privind anumite lucruri sesizate.

E normal că am avut aceste discuţii cu staff-urile tehnice şi cu oamenii politici din coaliţie, dar nu e un lucru anormal. Nu am avut o discuţie punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni cu alt candidat. (…) Primul pas este ca domnul Cîrstoiu să ţină această conferinţă şi cred că nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzaţii”, a spus Ciolacu.

Cătălin Cîrstoiu a fost acuzat că a consultat pacienţi la clinica familiei sale, deşi un manager de spital nu poate avea o altă funcție, plătită sau nu.

Mai mult, deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA un denunţ pe numele lui Cătălin Cîrstoiu. El îl acuza pe medic de abuz în serviciu și folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune.

Deputatul a depus şi o sesizare la ANI. Aceasta vizează posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu.

Potrivit unui sondaj CURS, Cristian Popescu-Piedone conduce în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei cu 38%. El ar fi urmat de Nicușor Dan cu 27%, potrivit cifrelor respective. Cătălin Cîrstoiu se află pe locul trei, cu 23%.