Premierul Ludovic Orban a declarat azi că Guvernul pe care îl conduce a luat în considerare posibilitatea de a invoca un conflict juridic de natură constituțională privitor la depunerea moțiunii de cenzură. Acesta a adăugat că în ultimii 30 de ani nu s-a mai întâmplat ca o moțiune de cenzură să fie depusă în timpul vacanței parlamentare.

„Analizăm posibilitatea, nu a ataca la Curte, de a invoca un conflict juridic de natură constituţională privitor la depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. De 30 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva, niciun partid politic nu a depus o moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară, sesiune extraordinară. De fapt, e vacanţă parlamentară”, a explicat Orban, întrebat dacă Guvernul va sesiza CCR cu privire la moţiunea de cenzură depusă de PSD.

Luni, Marcel Ciolacu a depus moțiunea de cenzură

Liderul interimar al Partidului Social Democrat (PSD) a susținut luni, după ce a depus moțiunea de cenzură, că este timpul ca Guvernul Orban să plece acasă sau la închisoare. Acesta a mai spus că fiecare pleacă în funcție de fapta pe care a comis-o.

„Pe 17 august, Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, i-a transmis Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, premierului Orban, după ce acesta din urmă a prezentat raportul privind redeschiderea şcolilor şi alegerile locale din septembrie.

Țara este în derivă

Marcel Ciolacu nu s-a abținut din a arunca acuzații grave la adresa Guvernului liberal. Potrivit liderului interimar al PSD, situația în care este acum România este cauzată de proasta guvernare a celor de la putere.

„Un haos imens, cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după nouă luni de guvernare liberală, o ţară în derivă, cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înţeleg nimic”, a spus Ciolacu.