Ministrul Educației face precizări extrem de importante despre cum vor trebui să interacționeze elevii și cadrele didactice în data de 8 Martie.

Astfel, Sorin Cîmpeanu a atras atenţia asupra respectării tuturor regulilor sanitare, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministrul Educației face precizări: Nu este nevoie de măsuri suplimentare

Cîmpeanu cataloghează drept ”o situaţie de normalitate” oferirea de mărţişoare în şcoli de 1 Martie şi afirmă că nu sunt ”motive, semnale, solicitări” pentru a se lua măsuri suplimentare în vederea zilei de 8 Martie.

Sorin Cîmpeanu a catalogat drept ”o situaţie de normalitate” modul în care s-a desfăşurat în unităţile didactice ziua de 1 Martie.

”Din această perspectivă (a zilei de 1 Martie – n.r.) o situaţie de normalitate şi, din semnalele pe care le avem, s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacţiunilor generate de această zi mai specială. Nu avem cunoştinţă să se fi întâmplat lucruri deosebite într-o zi specială”, a declarat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24, arată news.ro.

Întrebat dacă se vor lua alte măsuri în vedere zilei de 8 Martie, ministrul a răspuns că nu există motive pentru aşa ceva.

”Nu avem motive, nici semnale, nici solicitări de schimbare pentru 8 Martie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Anterior, acesta a atras atenţia asupra respectării tuturor regulilor în aşa fel încât oferirea unui mărţişor, să nu se transforme într-o interacţiune care să faciliteze transmiterea virusului.

Nu este de acord cu mânușile

Cîmpeanu nu s-a declarat însă de acord cu ideea de ca cel care oferă flori sau mărţişoare să poate mănuşi, el explicând că nu a auzit ca astfel de solicitări să fie fundamentate.

”În perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat: un număr de 405 infectări în rândul elevilor şi un număr de 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, a transmis, luni seară, Ministerul Educaţiei, potrivit sursei citate.

El a precizat că un număr de 494 clase/grupe au suspendat activitatea în perioada menţionată.

Ministerul precizează că datele au fost colectate pe ultimele 7 zile, ultima zi de raportare fiind luni, 1 martie 2021.