Rata de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul statului New York a ajuns la un nou minim după perioada sărbătorilor, când s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri, informează DPA, după cum transmite Agerpres.

Cele mai recente teste au avut o rată de pozitivare de 2,99%, potrivit unor statistici la nivel statal date publicităţii duminică de biroul guvernatorului Andrew Cuomo. A fost pentru prima dată când rata de pozitivare a scăzut sub 3% după 23 noiembrie, cu trei zile înainte de Ziua Recunoştinţei.

În oraşul New York, cea mai recentă rată medie a testelor pozitive a fost de 4,41%.

La nivelul statului, 75 de newyorkezi au decedat sâmbătă din cauza COVID-19, bilanţul oficial total ajungând la aproape 38.000 – printre cele mai ridicate din ţară.

”Vedem în continuare o reducere a ratei de infectare şi a spitalizărilor pe tot teritoriul statului, ceea ce este o veste bună, iar progresul ne permite să redeschidem fluxul economic încă şi mai mult”, a afirmat Cuomo, care a fost vizat recent de un val de critici pentru modalitatea în care a gestionat informaţiile despre decesele din căminele de bătrâni.

”După descoperirea unui caz de variantă sud-africană pe teritoriul statului, este mai important ca niciodată pentru newyorkezi să rămână vigilenţi, să poarte măşti, să se spele pe mâini şi să respecte distanţarea fizică”, a mai spus acesta.

Biden dorește accelerarea campaniei de vaccinare în SUA

Preşedintele american Joe Biden s-a angajat săptămâna trecută, în prima sa deplasare oficială de la învestirea sa la Casa Albă, să accelereze programul de vaccinare anti-COVID-19 din SUA şi a spus că profesorii ar trebui să aibă prioritate la vaccinare, pentru a permite deschiderea şcolilor pe o scară mai largă, relatează Reuters şi AFP.

„Cred că ar trebui să-i vaccinăm pe profesori, trebuie să-i punem mai sus pe lista de priorităţi”, a afirmat Biden într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul american la Milwaukee (Wisconsin, nordul SUA), difuzată în direct pe CNN.

El a menţionat că în SUA statele şi nu autorităţile federale sunt cele care stabilesc ordinea la vaccinare.

Potrivit lui Biden, toţi americanii care doresc să se vaccineze ar urma să poată face acest lucru până la finele lunii iulie, când administraţia sa va asigura un stoc de „600 de milioane de doze”, suficient pentru inocularea tuturor americanilor.