Mama lui Ronaldinho, Miguelina Eloi Assis dos Santos, care era în spital încă de două luni, a murit, sâmbătă, după complicaţii cauzate de infectarea cu coronavirus, transmite presa braziliană, citată de news.ro.

Femeia în vârstă de 71 de ani era internată din 21 decembrie într-un spital din Porto Alegre. În decembrie, Ronaldinho anunţa că mama sa este internată la terapie intensivă, după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus. De asemenea și fotbalistul fusese infectat în toamna anului trecut.

Şi Ronaldinho a avut COVID-19

Celebrul fotbalist brazilian Ronaldinho a anunţat că a fost infectat cu Covid-19, în luna octombrie, pe contul său de Instagram, că a fost infectat cu COVID-19. Fostul internaţional brazilian în vârsta de 40 de ani a precizat că a fost testat pozitiv, însă se simte bine şi este asimptomatic.

Cariera de fotbalist a lui Ronaldinho

Născut la Porto Alegre în 1980, Ronaldinho (pe numele său real Ronaldo de Assis Moreira) a început fotbalul la Gremio, de unde, în 2001, a plecat în Europa, la PSG. Pentru el a urmat apoi cea mai bună perioadă a carierei, cea de la FC Barcelona.

Ronaldinho a fost cumpărat de Barcelona în 2003, de la Paris Saint-Germain, în schimbul a 32,5 milioane de euro, și a evoluat pentru formația de pe Camp Nou până în iulie 2008, când a fost vândut în Italia, la AC Milan, pentru 25 de milioane de euro. În cei cinci ani petrecuți la Barcelona, Ronaldinho a jucat 198 de partide, timp în care a marcat 91 de goluri, a oferit 52 de pase decisive și a cucerit cinci trofee: o Ligă a Campionilor, două titluri şi două Supercupe ale Spaniei.

După doi ani și jumătate mai puțin satisfăcători la Milan, el s-a întors în Brazilia, în 2011, la Flamengo. Un an mai târziu, el a trecut la Atletico Mineiro, cu care a câștigat Copa Libertadores. După această aventură, pentru un sezon (2014-2015), Ronaldinho a evoluat la Queretaro în Mexic. În 2015, Ronaldinho a ajuns la Fluminense, de care s-a despățit apoi în finalul anului, fiind ultima echipă pentru care a evoluat. Fotbalistul s-a retras oficial din activitate în 2018, potrivit Digisport.