Aflat la Cluj, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a fost întrebat dacă se impune reînchiderea totală din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Ministrul a răspuns că acest lucru nu se impune și că autoritățile adoptă restricții și măsuri la nivel local, pentru a evita o închidere totală.

„Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local. Fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă se adaptează după indicele pe care îl primeşte de la DSP, la 24 de ore, iar evaluarea măsurilor, după 48 de ore, sunt cele care sunt puse în practică”, a spus Nelu Tătaru, întrebat fiind dacă se impune o „reînchidere totală”.

Despre numărul mare de cazuri întregistrat miercuri

Ministrul Sănătății a vorbit despre numărul mare de cazuri înregistrat azi. Potrivit bilanțului comunicat de către Grupul de Comunicare Strategică, la data de 21 octombrie s-a înregistrat un număr record de cazuri – 4.848 de oameni s-au infectat cu COVID-19.

„După cum ştiţi, avem 4.848 de cazuri noi, dar avem şi 37.000 de teste lucrate. Noi urmărim cazurile de terapie intensivă, precum şi decesele. Nu rămâne decât să respectăm aceleaşi reguli pe care le avem şi să ne gândim că, totuşi, există un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri”, a mai spus Nelu Tătaru.

Modificări legislative cu privire la tratarea pacienților cu coronavirus

Ministrul a mai vorbit și despre noile modificări legislative cu privire la tratarea pacienților cu coronavirus și a menționat că joi seara va avea loc o ședință de Guvern în care se va adopta o ordonanță de urgență de modificare a Legii 136.

„Mâine seară, în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136, prin care asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată, vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară, vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să-şi facă tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a menţionat Nelu Tătaru.

Sursă foto: INQUAM/Alex Nicodim