Îndrăgitul interpret de muzică populară Vasile Barani, a pierdut lupta cu noul coronavirus și a murit în această dimineață la vârsta de 63 de ani.

Acesta a fost internat în urmă cu trei zile la Spitalul Municipal Sighet, unde a și decedat. Vasile Barani a făcut mult timp duet cu interpreta Ancuța Anghel, iar melodia lor “La moară la Niculai”, a devenit una dintre cele mai cunoscute melodii din județ, transmite axanews.ro.

Familia îndurerată deplânge trecerea acestuia în neființă.

„Suntem cu inimile zdrobite de durere. Fratele nostru a plecat spre un loc mai bun. Ne va lipsi foarte mult. De acolo, de sus, va veghea asupra noastră. Cântecele lui vor rămâne și îl vom păstra veșnic în sufletele noastre. Ne rugăm la bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a spus Ioan Barani.

Colegii de scenă îi regretă dispariția

„Am aflat cu tristețe în această dimineață că Vasile Barani nu mai este printre noi. Vasile m-a adus la Sighet în urmă cu 10 ani. De atunci încoace, atât eu cât și fiul meu Iulian, am cântat alături de el și de Ancuța Anghel. A fost un om foarte bun. Nu îl vom uita niciodată. Dumnezeu să îl odihnească în pace și să dea putere familiei să treacă peste aceste clipe dureroase”, a spus Ioan Uțu Truți.

„Drum lin spre stele! Ai fost și vei rămâne o stea a muzicii populare! Un reper al muzicii maramureșene! Un prieten care s-a grăbit să plece într-o lume mai bună! Condoleanțe familiei! Rămas bun Vasile Barani!” a scris un coleg de-al lui Vasile Barani.

„Încă o pierdere mare pentru orașul nostru si pentru toți cei care l-au cunoscut ! Un om bun si de mare valoare , a plecat sa cânte în ceruri , Dumnezeu sa-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei greu încercate!” este şi mesajul transmis de o cunoscută interpretă de muzică populară din Maramureș.

O nouă zi tragică privind epidemia din România

Miercuri s-a înregistrat un nou record de cazuri în ultimele 24 de ore și ne apropriem de 5.000 de cazuri/zi.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri, în urma testelor efectuate la nivel național, 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).