Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, se deplasează miercuri în judeţele Cluj, Mureş, Sibiu şi Braşov, acolo unde va evalua situaţia din unităţile sanitare şi direcţiile de sănătate publică şi va purta discuţii cu personalul medical, în contextul evoluţiei epidemiologice.

Tătaru se va afla la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, după care va evalua Spitalul Municipal din aceeaşi localitate, care este desemnat spital parţial pentru pacienţii COVID-19.

Acuzații din partea PSD

„Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, se va afla în jurul orelor 11,30 la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, după care va evalua Spitalul Municipal din aceeaşi localitate care este desemnat spital parţial pentru pacienţii COVID-19„, informează Ministerul Sănătății.

În context, Partidul Social Democrat acuză Guvernul Orban că, în loc să se ocupe de gestionarea epidemiei de coronavirus, este preocupat doar de alegerile parlamentare și de listele de candidați.

”Este revoltător că în ziua în care Capitala intră în scenariul roșu, membrii guvernului în frunte cu Orban sunt preocupați tot de împărțirea ciolanului și de alegeri.

Orban a uitat că e premierul României și face ședințe politice la PNL pentru a-și pune politrucii și interlopii pe liste…

”Nelu Tătaru este dispărut complet din peisaj”

Anisie, ministrul catastrofă al Educației, este preocupată astăzi să prindă lista lui Orban și le va spune părinților mâine, când toți sunt deja la serviciu, ce se întâmplă cu copiii lor…

Prefectul Capitalei, cel care ar trebui să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență, este în concediu. I-a ”liniștit” pe bucureșteni, spunându-le că nu e nicio grabă…

Subprefecții dorm…

Iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este dispărut complet din peisaj.

La fel ca DSP-urile…”, au acuzat duminică social-democrații, pe fondul ratei de incidență e cazurilor de infectare cu noul coronavirus de peste 3%, anunțată de autorități.

”Degeaba vrea PSD să amâne alegerile”

La rândul său, Premierul Ludovic Orban a declarat că alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt ”decisive” pentru România. Declarația a fost făcută după ce PNL, partidul condus de Orban, a depus listele de semnături la Biroul Electoral Central.

”Degeaba vrea PSD să amâne alegerile. Vom lupta cu toate armele constituţionale şi legale pentru a permite românilor să scape de Parlamentul născut din pixul lui Dragnea, care a generat o majoritate toxică, care a distrus România şi care vrea să distrugă România.

Pentru noi, orice zi în plus în care majoritatea PSD rămâne să controleze Parlamentul este o zi în care România este pusă în pericol, este o zi în care această majoritate poate să inventeze noi şi noi reglementări care să dea peste cap România şi care să compromită şansele de dezvoltare ale României pe termen mediu şi lung.

Democraţia înseamnă alegeri, democraţia înseamnă puterea cetăţeanului de a decide cine să-l reprezinte”, a spus Orban.

Foto: INQUAM / Octav Ganea