Partidul Social Democrat acuză Guvernul Orban că, în loc să se ocupe de gestionarea epidemiei de coronavirus, este preocupat doar de alegerile parlamentare și de listele de candidați.

”Este revoltător că în ziua în care Capitala intră în scenariul roșu, membrii guvernului în frunte cu Orban sunt preocupați tot de împărțirea ciolanului și de alegeri.

”Anisie este preocupată să prindă lista lui Orban”

Orban a uitat că e premierul României și face ședințe politice la PNL pentru a-și pune politrucii și interlopii pe liste…

Anisie, ministrul catastrofă al Educației, este preocupată astăzi să prindă lista lui Orban și le va spune părinților mâine, când toți sunt deja la serviciu, ce se întâmplă cu copiii lor…

Prefectul Capitalei, cel care ar trebui să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență, este în concediu. I-a ”liniștit” pe bucureșteni, spunându-le că nu e nicio grabă…

Subprefecții dorm…

”Nelu Tătaru este dispărut complet din peisaj”

Iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este dispărut complet din peisaj. La fel ca DSP-urile…

Între timp, cei din HORECA – deschiși electoral, acum o lună, închiși după alegeri, apoi deschiși din nou, sunt forțați acum să închidă definitiv. Totul, în bătaie de joc!

Acesta este guvernarea lui Iohannis. Cea în care haosul, nepăsarea și minciuna domnesc!”, scrie în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a social-democraților.

În context, trebuie precizat că sunt mari probleme în București din cauza pandemiei de coronavirus. Ultimele cifre venite de la Grupul de Comunicare Strategică sunt de-a dreptul șocante.

Astfel, duminică s-a înregistrat un număr uriaș de cazuri în Capitală. Sunt 77o de cazuri noi, descoperite în ultimele 24 de ore, cu un total de 26703.

Acest lucru însemna că se intră în scenariul roșu și că bucureștenii vor avea mai multe restricții. Școlile se vor închide, iar masca devine obligatorie peste tot, în locurile publice, închise sau deschise.

Foto: INQUAM / Alex Nicodim