Se finalizează o autostradă în România! Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, exultă, unul din proiectele de infrastructură pe care l-a avut mereu în atenție fiind foarte aproape de realizare.

Drulă a postat marele anunț pe Facebook, nefiind primul de acest tip, în care prezintă monitorizarea avansului lucrărilor.

Se finalizează o autostradă în România! Târgu Mureş va fi legat de aeroport

Stadiul lucrărilor la autostrada A3 Transilvania, segmentul care va face legătura între Târgu Mureş şi aeroportul oraşului, a ajuns la 70%, iar proiectul va fi gata până la finalul anului, a transmis, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe Facebook.

„Avans bun pe şantierul A3 Transilvania dintre Târgu Mureş şi aeroport. Se lucrează bine pe autostrada care va face conexiunea dintre Tg. Mureş şi aeroportul acestui oraş, ca dovadă că stadiul lucrărilor a ajuns acum la peste 70%.

Segmentul de aproximativ 10 km face parte din Autostrada Transilvania Tg. Mureş – Cluj Napoca – Oradea.

Aici se fac lucrări pe toate fronturile:
– se așterne stratul final de uzură;
– se lucrează la finalizarea podurilor și pasajelor (sunt 9, în total);
–  și la semi-nodul rutier de la Ungheni + cele 2 sensuri giratorii prin care proiectul se conectează la Municipiul Tg. Mureș.

Proiectul început în iulie 2020 va fi gata până la finalul anului – îmbucurător, înainte de termen”, a menţionat Cătălin Drulă.

Termenul contractual de execuție este de 18 luni

Într-o vizită pe șantier efectuată în luna iunie, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă relua angajamentul de a inaugura tronsonul în acest an.

”Îl inaugurăm în acest an, înainte de termen. Este vorba de cei 10 km dintre aeroport și oraș, dintre care jumătate sunt la profil de autostradă, iar restul, la profil de drum expres”, spunea Drulă.

A3 Târgu Mureș – Ungheni (Aeroport):

Lungime: 4,5 km autostradă + 4,7km drum de legătură
Constructor: Strabag
Valoare: 192 mil. lei
Contract semnat: 29 mai 2020 (ordin de începere lucrări – iulie 2020)
Termen de execuție: 18 luni (contractual – ianuarie-februarie 2022)
Finalizare probabilă: Q4 2021
Detalii despre proiect: 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostradă, 2 noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drum existentă.

Sursă foto: Dreamstime.