Ministrul Drulă a anunțat că a emis a doua autorizație de construire pentru Autostrada Transilvania din ultima săptămână. El a explicat, pe Facebook, că după tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor, acum a venit rândul lotului dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău să avanseze.

„UNDĂ VERDE LA CONSTRUIT PE A3, ÎNTRE NUȘFALĂU ȘI SUPLACU DE BARCĂU

Astăzi am emis a doua autorizație de construire pentru Autostrada Transilvania din ultima săptămână. După tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor, acum a venit rândul lotului dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău să avanseze.

Pe cei 13,5 km ai subsecțiunii Nușfalău – Suplacu de Barcău, denumită tehnic „3B5”, se vor construi:
✔️ un nod rutier la Nușfalău,
✔️ 7 pasaje,
✔️ 5 poduri,
✔️ o parcare de scurtă durată,
✔️ o descărcare provizorie prin sens giratoriu la Suplacu de Barcău.

Când vom putea circula

Termenul de finalizare a lucrărilor este de un an și jumătate, iar contractul valorează 384 de milioane de lei”, a scris ministrul Transporturilor.

În luna martie, au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea şi execuţia sectorului de autostradă Nuşfalău – Suplacu de Barcău, contract cu o valoare estimată de 395,7 milioane leii fără TVA, cu o perioadă de proiectare de 6 luni şi o perioadă de execuţie de 18 luni.

”Luni, 09 martie 2020, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare şi execuţie Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Secţiunea 3B: Mihăieşti – Suplacu de Barcău, Subsecţiunea 3B5: Nuşfalău – Suplacu de Barcău (km 66+500 – km 80+054.044)””, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) într-o informare.

Garanţia lucrărilor este între 5 şi 10 ani, în funcţie de perioada ofertată în cadrul factorului de evaluare. Obiectul contractului constă în proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Subsectiuni 3B5 din Autostrada Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, în lungime de 13,554 km, între localităţile Nuşfalău şi Suplacu de Barcău.

Sursă foto: Dreamstime