Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, consideră că fostul premier Sorin Grindeanu ar trebui să se întoarcă în PSD. “În această perioadă sunt mai multe discuţii, (…) pe mai multe paliere şi sunt convinsă că până la urmă toţi colegii noştri au învăţat din greşelile pe care le-am făcut anterior, poate că unele dintre acele greşeli puteau fi evitate, altele nu, aşa s-a scris istoria. (…) Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să se întoarcă (n. red. Sorin Grindeanu în PSD). Am avut şi eu plăcerea să particip la o întâlnire, la o discuţie în care era şi domnul Grindeanu şi s-a pus problema revenirii sale în partid, mai departe nu vreau să mă pronunţ. În sensul că una este să revină în partid şi alta este să se confirme ce am văzut astăzi în presă, cel puţin prin declaraţia mea, că ar dori să candideze la Congres”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Bătălie dură pentru șefia PSD

Gabriela Firea a menţionat, în perspectiva Congresului PSD, că ar dori o dezbatere “mai mult de idei, iar candidatul la şefia partidului să vină cu o echipă.

“Mi-aş dori şi eu ca la Congres să se vină cu o dezbatere mai mult de idei. Ştiţi că s-a spus dacă să se vină cu o rezoluţie, cu o echipă… Da, merg şi eu pe această variantă, să se vină cu o echipă, aşa mi s-ar părea potrivit pentru acest moment pentru că formaţiunea politică a trecut prin multe încercări şi are şanse mari să se reabiliteze, dar numai prin analiza foarte atentă a tuturor deciziilor pe care urmează să le ia. Dacă din nou vom judeca prin prisma unor persoane, şi nu prin prisma unor principii, cred că vom fi pe un drum greşit. De aceea militez şi eu ca toţi cei care vor să preia această poziţie de preşedinte al partidului eventual să facă o echipă cu câţiva colegi, să vină să ne spună, să analizăm, să discutăm, astfel încât să evităm acea situaţie în care de la şedinţele PSD apar mai mult tensiuni, acele aşa numite scandaluri, acele ştiri pe surse, dar care unele sunt adevărate, care fac mult rău”, a mai adăugat Firea.

Social-democraţii timişeni au avut joi o întâlnire la care a participat şi fostul lider al filialei judeţene Sorin Grindeanu, exclus din PSD în 2017.

Preşedintele interimar al PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, a declarat, pentru Agerpres, că social-democraţii timişeni şi-au exprimat sprijinul pentru Sorin Grindeanu dacă acesta va dori să candideze pentru vreo funcţie la viitorul Congres al partidului, dar a precizat că acesta doar a ascultat propunerile.

“Pe Sorin Grindeanu l-am invitat eu la o discuţie de final de an cu colegii din Timiş. A fost bucuros că l-am invitat, noi – bucuroşi că a venit. Nu s-a întâmplat mare lucru. A fost o discuţie în care l-am invitat dacă vrea să candideze. A fost de acord toată lumea că, dacă Sorin Grindeanu doreşte să candideze la vreo funcţie în Congresul Naţional al PSD, are tot sprijinul Filialei Timiş a PSD. În rest, au fost discuţii libere. Sorin Grindeanu doar a ascultat, nici nu a acceptat, nici nu a respins propunerea noastră, nici nu a hotărât dacă se reînscrie sau nu în partid, nu a menţionat dacă îşi doreşte sau nu să candideze. Este doar ceea ce ne dorim noi”, a afirmat Alfred Simonis.