Analistul politic Cozmin Gușă, în prezent membru PSD, e declarat că îl susține pe Sorin Grindeanu să candideze pentru șefia partidului din are face parte, pentru că ar fi un mare câștig pentru partid.

Rezistența împotriva lui Dragnea

”Îl cunosc foarte bine pe Sorin de aproape 20 de ani, era membru PSD – viceprimar tânăr al Timișoarei, dacă se va hotărî, din start, va avea pe lângă prestigiul de fost prim-ministru și lupta lui și încercarea de rezistență împotriva dictaturii lui Dragnea asupra partidului, ceea ce nu este puțin lucru”, a declara vineri Gușă, într-o emisiune televizată.

”Posibila revenire a lui Sorin Grindeanu, care bineînțeles cu rezoluția adoptată de către cei din PSD Timiș, apropo de suținerea la o funcție de conducere în partid, ne deschide această perspectivă a unor alegeri în PSD cu unul dintre candidații la șefia partidului, Sorin Grindeanu”, a explicat el într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

Noi perspective

”Este o știre foarte importantă cu Sorin Grindeanu care, ca într-un joc de șah, deschide perspective total diferite în acest moment, în lupta din interiorul PSD, mă refer la lupta pentru putere, pentru viitoarea conducere, care este o luptă în mod evident – pentru care își fac încălzirea mai mulți dintre liderii actuali”, spune Cozmin Gușă.

”Dacă în acele momente în care Grindeanu s-a decis să lupte cu Dragnea ar fi avut mai mulți colegi care ar fi opus rezistență alături de el, probabil că nu ar fi plecat din funcția de prim-ministru, ceea ce era un lucru bun”, crede patronul de televiziune.

Echipa de conducere

”Dar mai mult decât atât PSD nu ar fi căzut atât de tare în fața acelei dictaturi habotnice a lui Dragnea, în complicitate cu mare parte din CeX-ul de atunci.

Aceste două lucruri pe lângă faptul că are prestigiu și este totuși un intelectual îl așază pe Sorin Grindeanu într-o poziție principală pentru viitoarea funcție de președinte al PSD. Într-adevăr ar putea să facă echipă și cu Marcel Ciolacu și cu Gabriela Firea, după cum am spus eu în urmă cu ceva vreme, când descriam funcțiile de prim-vicepreședinți și într-adevăr pe Marcel Ciolacu și Gabriela Firea îi vedeam în această poziție de linie parlamentară administrativă”, a mai arătat Gușă.