Vești bune pentru toți cei care locuiesc în New York. Ei pot primi 100 de dolari dacă se vaccinează anti-Covid. Măsura a fost luată de autoritățile din orașul american New York. Astfel, s-a decis că orice persoană poate primi 100 de dolari dacă se vaccinează anti-Covid la o clinică de stat din oraș, relatează Business Insider.

Decizia de a da bani în schimbul imunizării este luată în contextul campaniei de vaccinare a celor din SUA. Asta pentru că varianta Delta, mult mai infecțioasă decât celelelate tulpini, a dus la o creștere a numărului de noi infecții în Statele Unite.

Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor (CDC) a anunțat marți că inclusiv persoanele vaccinate cu schema completă ar trebui să poarte mască de protecție în zonele cu o „transmitere ridicată sau substanțială” a virusului. Harta interactivă a CDC privind infecțiile cu coronavirusul arată că toate cele 5 districte ale New York-ului înregistrează niveluri „substanțiale” a transmiterii comunitare ceea ce înseamnă că noua recomandare se aplică și în orașul de pe coasta de est a SUA.

Măsuri dure luate în New York

Primarul Bill de Blasio a anunțat luni că angajații orașului trebuie să se vaccineze anti-Covid până pe 13 septembrie sau vor fi supuși unor teste săptămânale pentru COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, în New York un procent de 40,8% din rezidenții orașului nu sunt încă vaccinați împotriva coronavirusului. În schimb, 59,2% au fost imunizați cu cel puțin o doză.

Mai mulți economiști americani consultați anterior de Insider au propus o idee similară – un „stimul de vaccinare” în valoare de 1.000 de dolari pentru a combate reticența față de imunizare. „Dacă nu reușim să obținem imunitate adevărată economia noastră va funcționa cu o greutate uriașă pe piept”, a declarat pentru Insider Robert Litan, economist la Brookings Institute și fost director al Biroului pentru Buget în timpul administrației Obama.

Sursă foto: Dreamstime