SUA, atac fără precedent la adresa Rusiei: Nu are nimic altceva în afară de petrol și arme nucleare. Kremlinul a reacționat imediat

În cursul zilei de marți, în timpul unui discurs, președintele Joe Biden a declarat că, dacă țara pe care o conduce va ajunge să poarte un război real cu o mare putere, atunci acest lucru rezultă în urma unui atac cibernetic important asupra SUA.

Joe Biden a mai spus că serviciile secrete americane sunt mai presus decât cele rusești, subliniind, totodată, că Vladimir Putin are o problemă ceea ce îl face și mai periculos, notează Reuters.

„El (Putin) conduce o economie care are arme nucleare şi zăcăminte de petrol şi nimic altceva. Nimic altceva. Economia lor este …, ce ? A opta cea mai mică din lume acum, cea mai mare din lume ? El ştie că are cu adevărat o problemă, ceea ce în opinia mea îl face chiar şi mai periculos”, a estimat preşedintele american.

Kremlinul a reacționat imediat

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a reacționat imediat la declarațiile făcute de președintele american și a spus că prin discursul său, Joe Biden a vrut doar să-i impresioneze pe cei de la Oficiul Directorului Informaţiilor Naţionale (ODNI).

„Să pretinzi că nu există nimic altceva în Rusia (în afară de petrol şi arme nucleare) este greşit. Aceasta arată cunoştinţe incorecte şi o neînţelegere a Rusiei moderne”, potrivit oficialului rus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că, în ciuda eforturilor de normalizare a legăturilor dintre cele două țări, Statele Unite ale Americii rămân un adversar al Rusiei.

Acesta a respins informațiile și afirmațiile lui Joe Biden cu privire la faptul că Moscova se amestecă deja în alegerile americane de la jumătate de mandat care vor avea loc anul viitor.

Sursă foto: Dreamstime