Marile companii americane, precum Google, Facebook, Netflix şi altele, au început să le impună salariaţilor vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a putea lucra din nou de la birou.

Google ar putea impune această politică şi în alte ţări unde are deschise birouri

Nu este însă alegerea tuturor. În contextul incidenţei tot mai mari a variantei Delta în Statele Unite, alte companii preferă totuşi să-şi trimită iar angajaţii acasă, pentru a lucra de la distanţă în perioada următoare.

Google şi Facebook au anunţat recent că toţi angajaţii lor de pe teritoriul Statelor Unite trebuie să fie vaccinaţi pentru a mai putea intra în birouri. În funcţie de evoluţia virusului în diferite ţări, în următoarele luni, Google ar putea extinde obligativitatea vaccinării pentru angajaţi şi în alte ţări unde are deschise birouri, transmite Reuters.

Compania Netflix a implementat o politică strictă de vaccinare pentru toate echipele sale de producție de filme sau seriale. Pentru a putea lucra, toţi actorii şi orice persoană intră în contact cu aceştia, aşa-numiţii lucrători din Zona A, vor fi nevoiţi să demonstreze ca s-au vaccinat împotriva COVID-19.

CDC: Americanii ar trebui să poarte mască în interior, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi

Multe alte companii mari de tehnologie le-au impus angajaţilor care vor să lucreze de la birou să se vaccineze, în contextul răspândirii tot mai accelerate a variantei Delta în Statele Unite.

De cealaltă parte, gigantul Twitter a anunţat că-şi închide iarăşi birourile din SUA. Apple are de gând să revină la obligativitatea purtării măștilor de protecţie în magazinele sale, măsura fiind valabilă atât pentru clienți, cât și pentru personal, chiar dacă s-au imunizat sau nu împotriva COVID-19.

Săptămâna aceasta, CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor) a revenit asupra recomandărilor emise în luna mai şi a cerut purtarea măştii în spaţiile închise, în cazul tuturor americanilor, chiar dacă aceştia sunt vaccinaţi sau nu.

În plus, autorităţile de la Washington sunt aşteptate să ia o decizie, cel mai probabil angajații federali din întreaga ţară urmând să fie obligaţi să se vaccineze sau să-şi facă teste COVID în mod regulat.

Sursă foto: Dreamstime