Se întorc tichetele de vacanță! Ce valoare vor avea în anul 2022?

Miercuri seara, ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a vorbit, la TVR 1, despre reintroducerea voucherelor de vacanță. Ministrul a anunțat că valoarea acestora va rămâne de 1.450 de lei, precizând, de asemenea, că noile tichete vor fi pe card.

”Este un subiect în discuţie. Am prezentat în şedinţa de miercuri OUG într-o primă lectură, am speranţa ca la şedinţa de Guvern de vineri să fie adoptată această OUG care are lucruri mai noi faţă de trecut, faptul că aceste vouchere vor fi prelungite pentru 5 ani, până la finalul anului 2026. Este o primă veste bună, atât pentru salariaţi (…) cât şi pentru agenţii economici din domeniul turismului care vor ştii a de an cum să-şi facă planul de afaceri”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Daniel Cadariu, întrebat despre voucherele de vacanţă.

Tichetele emise în 2019 și 2020 pot fi folosite

De asemenea, ministrul a mai declarat că tichetele emise în anul 2019 și în anul 2020 vor putea fi folosite anul viitor, subliniind că a existat o discuție în ceea ce privește durata când ar putea fi folosite.

”O altă veste bună – am prevăzut că tichetele emise în anii 2019 – 2020 să poată fi folosite pe toată durata anului viitor. A venit o propunere şi din partea domeniului turistic, dar şi de la Ministrul Muncii de a limita până la jumătatea anului viitor valabilitatea acestor vouchere de vacanţă”, a mai declarat ministrul.

Amintim că Executivul a analizat miercuri, în primă lectură, ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

Mai mult decât atât, la începutul acestei luni, Ministerul Turismului a pus în dezbatere dezbatere publică proiectul OUG care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanţă. OUG mai arată că tichetele de vacanță se vor acorda inclusiv în anul 2026, având un rol important în combaterea efectelor pandemiei în sectorul de turism.