Eurodeputatul Victor Negrescu vine cu vești bune pentru români. Acesta a anunțat că a solicitat ridicarea vizelor pentru călătoriile românilor în Statele Unite în cadrul dezbaterii privind viitorul relațiilor dintre UE și SUA organizată în plenul Parlamentului European.

De menționat este faptul că solicitarea a fost inclusă și în cadrul rezoluției susținute de legislativul european, eurodeputatul precizând că ar fi benefică pentru ambele părți.

Totodată, el a mai subliniat faptul că are încredere în actualul context politic care va permite un parteneriat strategic cu SUA.

„Această dezvoltare a cooperării să fie un succes este central ca toate statele membre să beneficieze de aceleași drepturi. De aceea, solicit din nou în Parlamentul European ca românii să poată călători în Statele Unite fără vize. Acest lucru depinde de voința politică a decidenților din ambele părți ale Atlanticului și reprezintă un drept la reciprocitate totală garantat de mecanismele europene.

Am încredere că actualul context politic internațional poate permite acest lucru și că parteneriatul cu Statele Unite va intra într-o nouă perioadă de dezvoltare benefică ambelor părți” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Relația dintre SUA și România

În ceea ce privește parteneriatul dintre SUA și România, Victor Negrescu precizează că el este esențial pentru întreg viitorul Europei, dar și pentru asiugrarea unui climat de pace, stabil la nivel mondial.

El a mai subliniat faptul că SUA nu este doar un partener ci un aliat strategic al României, cele două puteri împărtășind valori democratice comune.

Victor Negrescu a mai precizat că noile metode de colaborare cât mai apropiată și de lungă durată trebuie extinse și alicate pentru o cooperare cu noua administrație americană.

„Parteneriatul cu Statele Unite este extrem de important pentru viitorul Europei și asigurarea unui climat de pace și stabilitate la nivel mondial.

Statele Unite nu sunt doar un partener, ci un aliat strategic cu care împărtășim valori democratice comune, alături de care trebuie să găsim soluții la provocările de securitate, cele generate de pandemie sau de noile evoluții în domeniul digital sau de mediu.

Pentru acest lucru, cooperarea cu Statele Unite, și în mod special cu noua administrație americană, trebuie extinsă prin identificarea unor noi metode de colaborare” a mai menționat eurodeputatul român.