Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, a vorbit despre curăţenia pe care PNL are de gând să o facă în administraţia publică din România. El a explicat care vor fi primii afectaţi de această măsură: persoanele angajate de către PSD în administraţia centrală.

“Începem cu cei aproape 65.000 care au fost angajați de către PSD în administrația centrală, și sunt date oficiale comunicate de ANFP. Apoi, dacă intrăm în zona societăților comerciale și a companiilor naționale, vom vedea că și acolo a fost prăpăd.

Acolo trebuie văzut punctual, pentru că, eu vă spun, oamenii aceștia n-au avut frică de Dumnezeu, de nimic. Adică, haideți să plecăm de la ceea ce e cel mai grav din punctul meu de vedere”, a declarat Roman la B1 TV.

Situaţia deficitului, calculat de Teodorovici după bunul plac

Liderul PNL din Camera Deputaţilor a comentat, în emisiunea lui Silviu Mănăstire, şi faptul că fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, a folosit, în mod incorect, o formulă de calcul a deficitului bugetar care să lase impresia că totul ar fi în regulă, când de fapt se ştia, la nivelul Ministerului, că deficitul va urca spre 4% din PIB. Este o premieră negativă în România postdecembristă, spune Roman: “un ministru de Finanțe și un prim-ministru al României dau Ordonanță de Urgență ca să nu-și asume olograf datele din buget”.

“Noi țipam și Florin Cîțu explica, pentru că lucrurile acestea nu pot fi ascunse la infinit – sigur că aveam și noi oameni din Finanțe, din Comisia de Prognoză, care ne spuneau că deficitul se calcula după cum zicea Teodorovici către Ghizdeanu, «șefu`, fă-l mai mic, nu plăti concediile medicale, nu plăti PNDL, nu plăti TVA, nu pune în buget ultimele două luni salariile din Sănătate, nu pune în buget ajutoarele pentru încălzire», dar lucrurile acestea trebuie plătite și le vom plăti. Bani sunt, problema e că iei pe împrumut, că iei mai scump. Cum faci cu ei. Oamenii aceștia și-au bătut joc de creșterea economică.

Trebuie să fim responsabili, pentru că odată ce am intrat în familia europeană și ne-am angajat în fața partenerilor și la responsabilități, și pe un deficit de 3%, oamenii aceștia au ieșit din orice normă europeană. Ei au tratat banul ca și cum ar fi banul lor, iar atunci sigur că au făcut acel dezmăț. Noi ceea ce încercăm să facem este să stabilizăm și să oprim acest dezmăț”, a mai declarat deputatul PNL.