i„E nevoie de un mix de masuri pentru a permite reducerea deficitului pana intr-o zona rezonabila de 3%, este clar ca acele guverne esuate PSD-iste au exagerat cu masuri luate pe picior, fara o analiza serioasa si acum guvernul PNL trebuie sa vina cu o atitudine foarte responsabila. Evident, toate lumea isi doreste sa creasca salariile, pensiile, dar trebuie sa avem in vedere si limitarea bugetului. I-am incurajat sa vina cu un mix de masuri, pe de-o parte incurajarea cresterii economice, dar in acelasi timp anul 2020 trebuie sa fie anul reechilibrarii bugetare, trebuie gasite metode de a reduce cheltuiala unde se poate fara se se apropie de buzunarul romanului”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit și despre înghețarea salariilor demnitarilor

Întrebat ce părere are despre ideea premierului Ludovic Orban și a ministrului de Finanțe, Florin Cîțu de a îngheța salariile demnitariilor, acesta a declarat că este de acord cu ea.

„Da, mi se pare un lucru potrivit. Daca vrem sa fim politicieni responsabili, trebuie noi care stam in varful piramidei sa dam semnalul ca intelegem ca nu toata lumea poate sa beneficieze de cresteri salariale si e un moment potrivit ca o crestere salariala trebuie sa fie si o oportuna. I-am incurajat sa mearga mai departe cu aceasta masura”, a zis Iohannis.

Iohannis a spus că dorește ca primarii să fie aleși în două tururi

” Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi (…) Știu ca sunt diferite initiative legislative, daca nu se realizeaza cred ca ar fi o abordare rezonabila sa se mearga cu angajarea raspunderii in Parlament”, a declarat Iohannis.