Candidații pentru Primăria Capitalei sunt: PLUS îl propune pe Vlad Voiculescu. USR pe Nicușor Dan. Dacian Cioloș e sigur că se vor înțelege, iar Val Vâlcu vine cu o propunere pentru PNL.

Val Vâlcu, jurnalist de meserie, susține că Ludovic Orban ar fi cel mai potrivit candidat pentru alegerile locale.

”Cine mai are experiență în Primăria București, a fost viceprimar, candidat la Primărie, stopat de DNA? Ludovic Orban! Ar rezolva ambele probleme: și Primăria Generală, și anticipatele. Anunțul candidaturii la alegerile locale, pentru Primăria Capitalei ar veni cu o motivație, cu un fundament ideologic: demisionez ca să declanșez procedura pentru anticipate și ca să fiu candidat unic al Dreptei politice la București, pentru Primăria Generală”, propune Val Vâlcu.

În plus, acesta a mai spus că dacă Orban va fi următorul Primar al Municipiului București, atunci PNL-ul va avea control asupra Capitalei.

”Atunci, PNL va controla Capitala, cu primar general. Guvernul se joacă la anticipate, depinde de calendar, orice scenariu fiind luat în calcul” subliniază Val Vâlcu.

Ludovic Orban, o soluție pentru eliminarea PSD-ului definitiv

De asemenea, Vâlcu a declarat că în acest mod s-ar rezolva problemele legate de anticipate și ar scăpa și de PSD.

”PNL, evident, va avea tot prima poziție, după ce face toate acestea și va avea inițiativa pas cu pas, inclusiv cel mai vizibil candidat, asta fiind miza Bucureștiului: PNL își dorește să fie portdrapelul Dreptei, să aibă cel mai vizibil candidat pe Dreapta, în marile orașe, în centrele-cheie. În felul acesta, PNL ar rezolva problema cu anticipatele, cu alegerile locale, ar scăpa și de PSD și ar avea și cei mai vizibili candidați în punctele cheie, în special în București”, subliniază Val Vâlcu.

Întrebat duminică dimineață despre propunerile USR-PLUS pentru Primăria Capitalei, Ludovic Orban a spus:

”Obiectivul nostru – n.r. al PNL – este să câștigăm Primăria Capitalei. V-am spus că ăsta e obiectul nostru să câștigăm Primăria Capitalei, să dăm și Bucureștiului o administrație normală”.