Lia Olguța Vasilescu a comentat, pe Facebook, referitor la atitudinea Guvernului.  Aceasta susține că Executivul și-a angajat răspundere pe două proiecte de lege pe care oricum parlamentarii le-ar fi votat. Fosta șefă a pensiilor își face cruce față de abordarea liberalilor.

„Eu m-am crucit, ieri! Cum să îți angajezi răspunderea, ca guvern, pe o lege pe care o votează, oricum, toți parlamentarii, în orice ședință, cu condiția ca tu Guvern să și vrei asta și să te prezinți în comisie? Exact pe principiul: „Ludovic, fă-te că lucrezi!” „, a scris Olguța pe pagina sa de Facebook.

„Incapabil să-și onoreze promisiunile făcute în campania electorală, Guvernul Orban inventează motive pentru angajarea răspunderii. Ultimul pe listă, decontarea transportului școlar!

Deși, prin liderul de grup, a solicitat – și a obținut!- introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.51/2019, Ludovic cel Bun la Toate (mai puțin la respectarea promisiunilor făcute propriului electorat!) ne anunță pompos că Guvernul său își va asuma răspunderea pe abrogarea acestui proiect.

Total surprinzător, anunțul vine după ce, chiar în această săptămână, guvernul PNL nu s-a obosit să-și trimită reprezentanții de la Ministerul Dezvoltării în Comisia de Transporturi, pentru a-și susține punctul de vedere, respectiv amendamentele propuse chiar de colegii din propriul partid. Și aceasta în condițiile în care membrii PSD din respectiva comisie s-au pronunțat pentru susținerea integrală a amendamentelor depuse.

De altfel, nu este prima încercare de ocolire a promisiunilor făcute propriului electorat și inventarea unor motive pentru angajarea răspunderii, altele decât cele promise!, pe principiul Ludovic, fă-te că lucrezi! Chiar în urmă cu câteva zile, același Guvern Orban anunța angajarea răspunderii pe Legea Bugetului de stat, pentru ca a doua zi, realizând neconstituționalitatea și implicațiile unui asemenea demers, să renunțe la idee.

Faptele, pe scurt:

1. La solicitarea dlui Florin Roman, OUG 51/2019 este introdusă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților.

2. În ședinta Comisiei de Transporturi, deși membrii PSD au fost de acord cu susținerea amendamentelor depuse de PNL la Comisia de Administrație (comisie co-raportoare) , dl. Moșteanu (USR) a solicitat amânarea cu o săptămână, invocând lipsa de interes a Ministerului Dezvoltării, care nu s-a deranjat să-și trimită reprezentantul pentru a susține modificările legislative. Amânarea a fost decisă chiar cu votul PNL-ul, prin președintele Comisiei de Transport, dl. Bodea.

3. Astăzi Ludovic Orban anunță angajarea răspunderii guvernului pe abrogarea OUG 51/2019, deși acest lucru se putea realiza, fără probleme, zilele trecute în Parlament.

4. Într-adevăr, nu ar mai fi avut prea multe motive pentru angajarea răspunderii…”, scrie Simonis pe Facebook.