Revin restricțiile în București! Tocmai au anunțat. Intră în vigoare de vineri, 8 octombrie

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă transmite că masca de protecție devine obligatorie în toate spaţiile publice unde este aglomerat. Decizia reintroducerii măștii de protecție a fost luată în cadrul ședinței extraordinare de joi seara. Măsura intră în vigoare de vineri, 8 octombrie, de la ora 00:00.

”Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit, joi seară, în şedinţă extraordinară, prin utilizarea mijloacelor de comunicare electronice, constată că la nivelul Municipiului Bucureşti rata de incidenţă cumulată la 14 zile, în data de 07.10.2021, ora 10.03 este de 11,49/1000 de locuitori fapt pentru care, începând cu data de 08.10.2021 ora 00:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise”, a transmis, joi seară, Prefectura Bucureşti.

Unde trebuie purtată masca

  • În spaţiile publice închise sunt exceptate persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situaţii: angajatul care este singur în birou, persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii, persoana care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 m între persoane, copiii cu vârsta mai mică de 5 ani
  • În spaţiile publice deschise sunt exceptate persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situaţii: desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc, persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii/medicul curant, persoana care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, copiii cu nevoi speciale, în urma evaluării riscului de către medicul curant, copiii cu vârsta mai mică de 5 ani

Hotărârea poate fi consultată aici.

Prefectul Capitalei anunța noi măsuri

Noul prefect al Capitalei spune că în cadrul ședinței se vor adopta noi măsuri în București, după decizia adoptată adoptată de CNSU.

„Sper să găsesc forţa necesară şi să îmi pun toată cunoaşterea şi priceperea în slujba locuitorilor Municipiului Bucureşti pentru a trece împreună peste aceste momente dificile şi pentru a clădi încrederea care este acum mai importantă decât oricând ca să ne apropiem cât mai rapid pentru ziua în care ne vom relua vieţile. Avem o şedinţă extraordinară a CMBSU. Am vrut să fac o declaraţie scurtă şi să vă spun că trebuie să convoc şedinţa extraordinară a Comitetului şi că vă vom comunica, printr-un comunicat de presă ulterior”, a declarat Georgiana Alexandra Văcaru.

Ce spune despre obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiul liber

Georgiana Alexandra Văcaru a fost întrebată despre posibilitatea ca masca de protecție să devină din nou obligatorie pe stradă.

”Am vorbit de proporţionalitate, am vorbit de propuneri şi măsuri clare, eficiente. Aceste măsuri clare vor fi cele pe care le vom stabili şi care există pe agenda de lucru a şedinţei extraordinare. Mai întâi le vom adapta, le vom adopta şi vom reveni cu un comunicat de presă”, spune aceasta.

Aceasta a mai spus că va trimite un comunicat de presă cu privire la ceea ce se va stabili în ședință.

„Măsurile de pe ordinea de zi, excepţiile, vin ca urmare a adoptării a ordinului de modificare a ordinului comun al MAI şi Ministerului Sănătăţii şi vă vom comunica. Aş vrea să aşteptaţi până la comunicatul de presă”, a completat Văcaru.