Schimbare de ultim moment la CNAS, în plină criză politică

Camera Deputaților a aprobat numirea a trei membri noi la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Prima numire este Cristina Agnes Vecerdi, o deputată PNL și fostă șefă a UPU Smurd Brașov, decorată în 2015 de Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

A doua numire este Radu Tudor Ciornei, deputat USR și cercetător cu studii în Statele Unite și Austria.

Totodată, a treia numire este Corneliu Florin Buicu, deputat PSD Mureș și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

O posibilă explicație pentru aceste numiri poate fi bugetul CNAS pentru anul actual, în valoare de 44,8 miliarde lei, conform alephnews.ro

Cum s-a ajuns la înființarea noului post de vicepreședinte CNAS?

Surse politice declară că noua funcție de vicepreședinte al CNAS ar fi rezultatul negocierilor politice din PNL privind împărțirea funcțiilor, deși premierul Cîțu spune că acest lucru se datorează reformele preconizate în acest sector.

De asemenea, numele celui care va ocupa această funcție este vehiculat încă din luna februarie și se pare că ar fi Gheorghe Domșa, susținut de liderul PNL Gheorghe Falcă.

Înființarea unui nou post de vicepreședinte la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) se pare că ar o decizie luată în urma negocierilor politice din PNL privind împărțirea funcțiilor, spun surse politice citate de Digi24. Decizia de înființare a acestui post a fost luată încă din luna februarie printr-o Ordonanță de Urgență.

Această decizie vine în contradicție cu ceea declara Florin Cîțu. Acesta a spus în repetate rânduri că intenționează să reducă numărul membrilor din Consiliile de Administrație.

Întrebat despre înființarea acestui nou post, în contextul declarațiilor de mai sus ale premierului, președintele PNL Ludovic Orban a declarat că „fiecare consiliu de administrație trebuie tratat în mod distinct.”