Înființarea unui nou post de vicepreședinte la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) se pare că ar o decizie luată în urma negocierilor politice din PNL privind împărțirea funcțiilor, spun surse politice citate de Digi24. Decizia de înființare a acestui post a fost luată încă din luna februarie printr-o Ordonanță de Urgență.

Această decizie vine în contradicție cu ceea declara Florin Cîțu. Acesta a spus în repetate rânduri că intenționează să reducă numărul membrilor din Consiliile de Administrație.

Întrebat despre înființarea acestui nou post, în contextul declarațiilor de mai sus ale premierului, președintele PNL Ludovic Orban a declarat că „fiecare consiliu de administrație trebuie tratat în mod distinct.”

Cum a explicat Florin Cîțu această numire la CNAS?

Prim-ministrul Florin Cîţu a vorbit despre acest subiect atunci când a fost întrebat miercuri în cadrul conferinței de presă despre această numire. Acesta a declarat că la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se intenţionează numirea a încă unui vicepreşedinte, având în vedere reformele preconizate în acest sector. Cîțu a punctat însă că nu se ia în calcul şi majorarea numărului membrilor din Consiliul de Administraţie al CNAS.

„E vorba doar de numirea unui vicepreşedinte, nu este vorba de majorarea numărului de persoane în Consiliul de Administraţie, atât, doar încă un vicepreşedinte. Este propunerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cred că este justificată prin reformele pe care vor să le facă în acest sector şi cred că aveau nevoie de încă un specialist la acest nivel (…). Cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va explica mai multe”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Gheorghe Domșa, vehiculat pentru acest post la CNAS

Amintim că, la finalul lunii ianuarie, Adrian Gheorghe a fost numit în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu, Adela Cojan fiind revocată tot prin decizia premierului. Decizia de revocare în acest caz a venit la propunerea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

În februarie se vehicula deja numele celui care ar urma să ocupe noul post de vicepreședinte. Susținut de liderul PNL Gheorghe Falcă, Gheorghe Domșa era cel vehiculat. Domșa a fost director de peste 20 de ani al Casei de Asigurări de Sănătate Arad. De fapt, Gheorghe Falcă era și cel care anunța pe pagina sa de Facebook „numirea” lui Domșa, căruia îi ura succes.

Surse liberale au confirmat pentru sursa citată că este doar o chestiune de zile până va fi oficializată numirea lui Gheorghe Domșa.