Atacurile taberei Orban par să fi fost cu adevărat devastatoare la adresa lui Florin Cîţu, iar rezultatul de până acum al aducerii în spaţiul public a informaţiei privind incidentul actualului premier în Statele Unite pare să fie favorabil lui Ludovic Orban.

Florin Cîţu, sortit eşecului în competiţia din PNL, după ultimele dezvăluiri despre trecutul său?

Un prim-ministru supus batjocurii publice și disprețului partenerilor de guvernare nu mai are autoritate efectivă, așa că va trebui să cedeze. Un președinte de partid, vulnerabil în fața oricărui adversar politic nu poate conduce un partid, așa că va trebui să renunțe să mai candideze, scrie jurnalistul Dan Andronic într-un material publicat de Evz.ro.

În competiţia directă din interiorul PNL, Florin Cîţu pare să fie acum sortit eşecului, pentru că delegaţii liberali sunt oameni obişnuiţi cu meandrele politicii, dar în special cu identificarea verigii slabe, poziţie în care a ajuns acum prim-ministrul.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis nu s-a implicat încă în acest scandal, dar o va face în curând, mai mult ca sigur. Probabil aşteaptă deocamdată evaluările serviciilor de informații și liniștirea spiritelor. Preşedintele nu va provoca o criză la vârful Guvernului, cerând demisia lui Florin Cîţu, însă va înțelege că acesta nu poate conduce PNL după congresul din septembrie, mai afirmă Andronic.

Apare un nou candidat pe scena congresului PNL!

Apare însă o nouă problemă în PNL, în contextul apropierii congresului. Surse din interiorul formaţiunii politice vorbesc deja despre posibilitatea unui al treilea candidat pentru preşedinţia partidului, de fapt unul care să-i ia locul lui Cîţu în lupta cu Ludovic Orban.

Numele cele mai vehiculate sunt cele ale lui Rareş Bogdan, actual europarlamentar şi prim-vicepreşedinte PNL, sau Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca şi fost premier. Dan Motreanu, europarlamentar şi preşedinte al PNL Giurgiu, se regăseşte şi el pe lista posibililor candidaţi.

Atât Rareş Bogdan, cât şi Emil Boc au avantajul notorietății, dar și capacitatea de a se lupta cu mașinăria politică pe care Ludovic Orban o mai stăpânește, în continuare, la nivelul PNL.

Sursa foto: Capital