Rareș Bogdan susține că deși în perioada copilăriei mergea la olimpiade, a avut parte și de bătăi în curtea școlii, iar la un moment dat, este posibil ca aceste lucruri să fie aduse în discuție în spațiul public atunci când va candida pentru o funcție importantă.

Reacția acestuia vine după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora premierul Florin Cîțu a fost arestat în urmă cu 20 de ani, în SUA, fiind prins la volan băut.

În acest context, Rareș Bgdan susține că această afirmație este una exagerată și a apărut în timp ce premierul candidează pentru o funcție importantă în PNL. El a precizat totodată că pot fi găsite diverse plângeri și situații din urmă cu 20 sau 30 de ani care pot fi aduse în discuție atunci când cineva dorește să facă rău cuiva.

„Când eram copil aveam calitatea de a merge la olimpiadă, dar în același timp calitatea de a mă bate în curtea școlii. S-ar putea ca la un moment dat, când voi candida și eu la o poziție importantă, să mă trezesc că apare o plângere sau o situație în care am fost pedepsit de dirigintă sau de directorul școlii că în urmă cu 20 sau 23 de ani Florin a fost un tânăr student, cum sunt atât de mulți în lumea aceasta, care a consumat alcool la volan într-o Americă în care am fost de câteva ori și unde dacă doar ai sticla în mână și nu e într-o pungă deja este o mare problemă.

Rareș Bogdan îi ia apărarea lui Florin Cîțu 

Deci, chestiunea mi se pare puțin exagerată și mi se pare că cineva vrea neapărat să împingă această campanie internă spre un război total”, a spus Rareș Bogdan.

Amintim faptul că reacția lui Rareș Bogdan vine după ce în spațiul public a apărut un document din luna martie 2000, al autorităților americane, care preciza faptul că premierul Florin Vasile Cîțu ar fi fost condamnat la 2 zile de închisoare sau plata a 1000 de dolari, în SUA, pentru șofat sub influența alcoolului.

Ulterior, premierul a recunoscut fapta făcută, menționând și el la rândul său că nu înțelege de ce această informația a apărut acum, în cursa pentru șefia PNL.

”Mi se pare o dovadă de onestitate, o dovadă de asumare și demonstrează că premierul este un om de calitate”, spune Daniel Fenechiu, susținător al premierului Flori Cîțu în cursa pentru președinția PNL.